Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 травня 2016 р.

Заходи до Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

У Чернігівській міській раді 4 травня відбулась зустріч організаторів святкових пам’ятних заходів та представників місцевих засобів масової інформації.

Як зазначив начальник управління культури та туризму міської ради Юрій Ткач, нова концепція відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні – це співпраця небайдужих чернігівців, істориків та місцевої влади.

Основні загальноміські заходи розпочнуться 9 травня о 10.00. Керівники області та міста, представники підприємств, установ та організацій, громадськість міста візьмуть участь у мітингу-реквіємі та покладуть квіти до Меморіалу жертвам фашизму, до могил воїнів у сквері імені М. М. Попудренка, меморіальної стели військовослужбовцям Чернігівщини, загиблим у зоні АТО та до могили Невідомого солдата на Меморіалі Слави, вшановуючи пам’ять загиблих у Другій світовій війні та полеглих за незалежність і територіальну цілісність України.

Крім того, в цей день представники трудових колективів та навчальних закладів Новозаводського та Деснянського районів міста Чернігова покладуть квіти до 16 братських могил та місць поховання загиблих воїнів на території обласного центру.

На Алеї Героїв 8 та 9 травня з 18.00 буде розпочинатися меморіальна акція. Протягом години струнний квартет гратиме для чернігівців класичну музику. Потім заплановано кілька інтерактивних блоків, які проводитимуть чернігівські вчені-історики та представники Українського інституту національної пам’яті. Священники Катерининської церкви проведуть молебень за загиблими.

Жителям і гостям міста покажуть історичні фотографії Чернігова до початку війни, під час бойових дій та післявоєнні світлини. 

Далі заплановано годинний показ фільму «Чернігівський рубіж», присвяченого Другій світовій війні.

 

Прес-служба міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!