Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
11 травня 2016 р.

Круглий стіл щодо фінансування громадських організацій Чернігова


Фото № 1

11 травня в Чернігівській міській раді відбувся круглий стіл, у якому взяли участь заступник міського голови Олександр Ломако, депутати міської ради, представники громадських організацій інвалідів, чорнобильців, воїнів АТО, безпритульних та інші.

Темою обговорення стала фінансова підтримка громадських організацій міста Чернігова за рахунок міського бюджету на ІІ півріччя 2016 року. Учасники круглого столу обговорили принципи та механізм надання цієї фінансової допомоги.

Олександр Ломако зазначив, що сьогодні на фінансову підтримку з міського бюджету претендують 24 громадські організації, 2 з яких подали заяви вперше.

Заступник міського голови нагадав присутнім, що визначатися з тим, кого саме місто буде фінансово підтримувати, мають депутати міської ради на найближчій сесії, яка відбудеться наприкінці травня. Тому Олександр Ломако запропонував громадським організаціям ознайомити депутатів зі своєю діяльністю ближче. Для цього вони мають зорганізуватись між собою та розробити графік, за яким міські депутати можуть їх відвідати, зустрітися з активом, поспілкуватись, побачити роботу та скласти свою власну думку про роботу ГО.

Також Олександр Ломако запропонував громадським організаціям, які претендують на фінансову допомогу з міського бюджету, якнайскоріше надати вичерпну інформацію про себе для її оприлюднення на сайті міської ради.

Разом з тим, заступник міського голови підкреслив, що з місцевого бюджету за цією програмою фінансуватиметься тільки оренда приміщення, земельної ділянки та комунальні послуги. Фонд фінансування у І півріччі 2016 року склав 813 тис. грн.  На друге півріччя планується дещо менша сума, у зв’язку з тим, що допомога двом організаціям (волонтерській та центру реабілітації) вже була виділена окремими рішеннями міської ради з розрахунку до кінця року.

Також Олександр Ломако пояснив присутнім, що на сьомій сесії Чернігівської міської ради сьомого скликання була прийнята «Програма розвитку громадянського суспільства в м. Чернігові на 2016-2020 роки». Вона також починає працювати з другого півріччя поточного року. В рамках цієї програми передбачено фінансування заходів громадських організацій за рахунок коштів міського бюджету на конкурсній основі.Очікувані результати виконання даної Програми: формування самодостатніх і економічно незалежних інститутів громадянського суспільства; залучення мешканців до вирішення проблем територіальної громади та їх практичне вирішення; підвищення рівня довіри до місцевого самоврядування та громадянського суспільства тощо.

Присутні на засіданні представники громадських організацій висловили свої пропозиції щодо внесення змін до Програми по фінансуванню організацій, які опікуються ветеранами, дітьми-інвалідами, багатодітними родинами, надають соціальну підтримку воїнам АТО. Виступаючі запропонували виконавчим органам міської ради спільно проводити соціальні заходи, а депутатам міської ради - взяти будь-яку громадську організацію під свій патронаж.

 Графік відвідувань громадських організацій 

Прес-служба Чернігівської міської ради 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!