Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
24 травня 2016 р.

Владислав Атрошенко: «У дружніх стосунках з німцями нас мають цікавити в першу чергу технології»

+9
+6

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12

22-23 травня в Чернігові перебувала делегація з німецького міста-побратима Меммінгена. На другий день свого перебування в Чернігові члени делегації вшанували пам’ять загиблих у війнах, поклавши квіти на німецькому військовому кладовищі, до Вічного вогню на Болдиній горі та до стели на честь загиблих у бойових діях на сході України, встановленої у сквері ім. М. Попудренка.

Після покладання квітів до монумента на честь радянських воїнів Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко звернувся до німців зі словами, які зачіпали цю дуже делікатну для них тему. Він розповів про те, яких руйнувань і втрат зазнав Чернігів у результаті тої війни. Як один з прикладів він навів спогади свого батька про те, що зруйноване місто після війни проглядалося наскрізь. Також він розповів, як перед відступом німецькі війська влаштували в Чернігові масові розстріли тисяч мирних жителів. 

-        Є така сторінка історії, й обидва наші народи повинні пам’ятати про те, що агресія з будь-якого боку – це погано, - сказав Владислав Атрошенко.

-        Найбільш ефективний спосіб закінчити війну на сході України, - продовжив він, - це більш швидкий її розвиток. Я дуже зацікавлений у наших відносинах і нашій дружбі, тому що відродження України швидше й ефективніше за все може відбутись тільки починаючи з самоврядування, з муніципалітету. На мою суб’єктивну думку, та фінансова допомога, яка дається нашій країні різними міжнародними фінансовими установами, була б найбільш ефективною, якби її отримували саме муніципалітети напряму. Тому що Україну неможливо підняти самотужки Президенту чи Парламенту. А вона тим швидше буде розвиватися, чим більше людей у таких містах як Чернігів не захочуть вертатися назад в СРСР.

-        Стосовно нашої співпраці з Меммінгеном я хотів би зазначить, що після Другої світової війни стан економік і початкові умови були практично однакові що в Німеччині, що в Україні, - сказав Владислав Атрошенко після цього журналістам. – А сьогодні бюджет міста Меммінген на одного жителя в 16 разів більший, ніж у нас бюджет на одного чернігівця. Тому очевидно, що нас у цих дружніх стосунках з німцями мають цікавити в першу чергу технології. Не вживані швидкі допомоги чи обладнання, хоч за них ми дуже вдячні і сподіваємося отримувати й надалі. А технології управління містом, вирішення транспортних питань, освітлення, прибирання міста влітку і взимку, освітні, медичні та інші. Саме завдяки технологіям ми можемо почати розвиватися швидше. А це – найбільш ефективний і короткий шлях перемоги над військовою агресією на сході України.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!