Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 червня 2016 р.

Відзнака Чернігівської міської ради вручена герою, який врятував з пожежі маленьку дівчинку


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Грамотою Чернігівської міської ради нагороджений Сергій Бондарець – житель нашого міста, який 1 червня, випадково опинившись біля місця пожежі, врятував маленьку дівчинку з палаючої квартири.

Почесну відзнаку йому вручив сьогодні Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Пожежа була на третьому поверсі житлового будинку по просп. Миру, 55. У сильно задимленій квартирі перебували шестирічна Мироліка та її опікун. Обоє виглядали з вікна, дівчинка благала про порятунок.

31-річний Сергій Бондарець проїжджав повз цей будинок на автомобілі і просто зупинився подивитися, що відбувається. Побачивши пожежу та закіптявілі обличчя у вікні, він кинувся на допомогу: по зливній трубі заліз на 2-й поверх і став на вузьку смужку даху за вивіскою розташованого внизу магазину. Опікун опустив йому дитину на витягнутих руках, а Сергій її упіймав і передав у сусіднє вікно. Потім таким же чином допоміг вибратись і опікунові.

Мужній чоловік за професією водій, проте має гарну фізичну підготовку: вже більше року тренується у спортивному клубі, а після армії деякий час служив у спецпідрозділі МВС.

Після його вчинку Сергія Бондарця в соціальних мережах охрестили «Дядею Стьопою наших днів». Справа в тому, що він кілька днів залишався невідомим героєм, бо після подвигу зник з місця пригоди, не назвавшись. Впізнали і знайшли сміливця згодом, завдяки розповідям свідків події та зусиллям чернігівських журналістів. Саме ініціативна група журналістів звернулась до Чернігівської міської ради з пропозицією таким чином відзначити героя від імені громади міста.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

(Фото Юрія Павленка (газета «Чернігівські відомості»)

 Сюжет програми "ТСН" телеканалу "1+1":

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!