Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
30 вересня 2016 р.

Чернігівська міська рада прийняла Звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо недопущення зупинення реформи бюджетної децентралізації


Фото № 1

Учора на пленарному засіданні 11-ї сесії Чернігівської міської ради депутати затвердили Звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо недопущення зупинення реформи бюджетної децентралізації у 2017 році.

Ініціатором звернення виступив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. Він пояснив, що причина, яка змусила його звернутися до депутатів міської ради з проханням підтримати Звернення до вищих органів влади - законодавчі ініціативи Уряду до державного бюджету на 2017 рік. Вони передбачають  зміни в фінансовому забезпеченні територіальних громад, які нівелюють всі досягнення бюджетної децентралізації, оскільки містять додаткове навантаження на місцеві бюджети.

«Ми готові підтримати зміни у країні, які проводить вище керівництво держави, але зміни у державі можуть відбутися шляхом змін в наших містах. Втім, у місцевого самоврядування сьогодні надзвичайно відповідальні завдання: по термореновації, зміна структури заходів в охороні здоров’я, нам потрібно розвивати поліклініки, будувати дороги», - зауважив міський голова.

Владислав Атрошенко:

-          Втім, при збереженні дохідної частини міського бюджету збільшується фінансове навантаження. Зокрема, на рівень міського бюджету передані всі видатки на оплату комунальних послуг та енергоносіїв комунальних закладів охорони здоров’я та освіти, а це приблизно 60 -70 млн грн для Чернігова. Тільки оплата праці педагогічних працівників здійснюватиметься з державного бюджету.

 Крім того, на державному рівні не вирішено питання пільг щодо послуг зв’язку та компенсації за перевезення пільгових категорій громадян. «Спочатку логічно забезпечити у містах економічне зростання, створити робочі місця, покращити демографічну ситуацію, а потім перекладати навантаження по соціальних пільгах на місцеві бюджети. Має бути питання логіки і справедливості», - підкреслив Владислав Атрошенко. 

Звернення підтримали 38 депутатів міської ради.

 

Текст Звернення









     Прес-служба Чернігівської міської ради



Читайте також:

Депутати затвердили Програму профілактики злочинності на території м. Чернігова на 2016 – 2017 роки

Депутати Чернігівської міської ради направили Звернення до Прем’єр-міністра України

Чернігівська міська рада прийняла Звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо недопущення зупинення реформи бюджетної децентралізації

Чернігів львівського сміття приймати не буде

Депутати міської ради хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих у Бабиному Яру

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!