Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
19 жовтня 2016 р.

Чернігівський міський голова бере участь у Конгресі місцевих та регіональних влад Ради Європи


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко у складі української делегації бере участь у 31 сесії Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи.  Цей міжнародний форум стартував у Стразбурзі сьогодні. Україну в КМРВЄ представляє новий склад делегації під головуванням заступника міського голови - секретаря Київської міської ради Володимира Прокопіва. За його словами, планується обговорення питань децентралізації та  розширення можливостей місцевих громад.

 Окрім проблем децентралізації, сесія КМРВЄ також присвячена питанням етики та прозорості роботи влади на місцевому та регіональному рівнях,  дотримання прав людини та гендерної рівності. “Тематика двох основних доповідей, обговоренню яких буде приділено чимало часу в ході роботи нинішньої сесії Конгресу, дуже актуальна для нашої країни. Це питання попередження корупції та просування етики держслужбовців, - повідомила голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

 Надзвичайно важливою темою роботи Конгресу є протидія агресії Російської Федерації: і в контексті незаконної окупації та анексії Криму, і в контексті війни на Сході.

 “Нам потрібна єдність Європи на всіх рівнях - починаючи від глав держав та урядів, завершуючи представниками місцевого самоврядування. Лише така єдність може забезпечити протидію агресивним планам і агресивній політиці Росії. Тому перед нашими делегатами стоїть дуже амбітне завдання – забезпечити, щоб в Конгресі було чітке розуміння російської загрози і щоб на цьому рівні вживались політичні заходи”, - наголосив постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба.

 Зазначимо, що у 2014 тодішній голова КМРВЄ став першим, хто засудив псевдо-референдум у Криму. З часу анексії півострова та військової агресії на Сході України, КМРВЄ випустив дві декларації, де різко засуджено дії РФ стосовно України.

 “Один із головних пріоритетів нашої делегації — це й надалі піднімати гострі питання та інформувати делегатів усіх 47 країн про реальну ситуацію на Сході України. Ми у Конгресі маємо домогтися того, аби у КМРВЄ звернули увагу на проблему візитів представників місцевих влад європейських країн на окуповані території. Питання має бути поставлене гостро. Конгрес як єдиний європейський орган співробітництва органів місцевої влади має надіслати чіткий і сильний політичний сигнал всім місцевим владам: Крим анексований, Росія вчинила злочин, будь-які контакти з окупаційними силами суперечать принципам, нормам та ідеалам РЄ. І відповідно, представники місцевих влад мають утримуватися від будь-яких кроків, які ставлять під сумнів таку позицію європейських держав”, - наголосив голова української делегації в КМРВЄ  Володимир Прокопів. 

 

 Довідково: Конгрес місцевих і регіональних влад (КМРВЄ) - загальноєвропейська політична Асамблея у складі Ради Європи, що представляє місцеві і регіональні органи влади країн-учасниць Ради Європи.

Сьогодні Конгрес засуджує військове втручання Росії на Сході України, а також засуджує усі форми тиску зі сторони РФ на своїх сусідів. КМРВЄ підтримує ініціативи та діяльність Генерального секретаря РЄ та інших органів, що спрямовані на підтримку мирного врегулювання в Україні.  Конгрес закликає до міжнародного та всебічного міжнародного розслідування щодо порушень прав людини, скоєних в Україні під час та з часу подій на Майдані в лютому 2014 року.

 

  

Перший день засідання конгресу


Поряд з Владиславом Атрошенком - Гудрун Мослер-Торнстром з Австрії, перша жінка, обрана Президентом Конгресу. Її повноваження триватимуть наступні два роки. "Зміцнення демократії, прав людини і верховенства закону на місцевому та регіональному рівнях є основними цілями Конгресу," - заявила вона, звертаючись до його учасників.




УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №358/2016 «Про затвердження складу делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи на 2016 — 2020 роки»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!