Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
27 жовтня 2016 р.

Міська рада затвердила Програму компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян в міському електро- та автомобільному транспорті загального користування на 2017 рік


Фото № 1

Міська рада на своєму пленарному засіданні 27 жовтня затвердила Програму компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян в міському електро- та автомобільному транспорті загального користування на 2017 рік.

Пільгові перевезення пасажирів, які відповідно до законодавства користуються такими правами, забезпечують перевізники, які здійснюють перевезення пасажирів на маршрутах загального користування. Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування зобов'язані надати перевізникам, які здійснюють пільгові перевезення пасажирів та перевезення пасажирів за регульованими тарифами, компенсацію відповідно до чинного законодавства.

Відповідно до Бюджетного кодексу України компенсація за пільговий проїзд окремих категорій громадян, визначених законодавством, здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Проте, як вже повідомлялося раніше, у Законі України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» були відсутні видатки на відшкодування коштів за перевезення пільгових категорій громадян на міському пасажирському транспорті загального користування. 

Стаття 91 Бюджетного кодексу України передбачає видатки з місцевого бюджету на місцеві програми соціального захисту окремих категорій населення та компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

Існуюча міська програма закінчується груднем 2016 року. Тому, для продовження забезпечення безоплатного проїзду соціально вразливих верств населення в 2017 році, розроблена нова програма, яка дозволить витратити на це міські бюджетні кошти в разі відсутності компенсаційних виплат за пасажирські перевезення з державного бюджету.  

Програма, розроблена управлінням транспорту та  зв’язку на 2017 рік, визначає перелік окремих категорій пасажирів, за проїзд яких здійснюватимуться компенсаційні відшкодування в автобусах загального користування та в електротранспорті, а також, щочетверга до садово-городніх масивів у весняно-літній період автомобільним транспортом на міських маршрутах загального користування. У Чернігові кількість пільговиків становить понад 88 тисяч мешканців міста 17-ти різних категорій.

Фінансове забезпечення Програми здійснюється за рахунок коштів міського бюджету міста в межах видатків, затверджених міським бюджетом на 2017 рік за відповідними напрямками, а саме: на електротранспорт – 30 млн грн та на автотранспорт – 5,2 млн грн, загалом - 35,2 млн грн. Головним розпорядником коштів є управління транспорту та зв’язку Чернігівської міської ради.

Програма направлена на розв’язання проблем соціального захисту громадян, які мають право пільгового проїзду згідно з діючим законодавством, та забезпечення перевезень до садово-городніх масивів у весняно-літній період автомобільним транспортом.

Довідково:

За рахунок коштів міського бюджету м. Чернігова здійснюється компенсація втрат доходу від безоплатних перевезень окремих категорій громадян на міських маршрутах загального користування.

Порядок проведення розрахунку втрат доходів перевізникам за безоплатний проїзд на міських маршрутах загального користування окремих категорій громадян визначає процедуру прийняття від суб’єктів господарювання, які здійснюють перевезення громадян, щомісячних розрахунків сум компенсаційних виплат за безоплатний проїзд на міських маршрутах загального користування, створених на підставі даних звітів про перевезення пасажирів автомобільним транспортом та електротранспортом.

Звіт про виконання Програми відповідальні виконавці надають міській раді за підсумками бюджетного року. Дані про хід виконання Програми розміщується на сайті Чернігівської міської ради для ознайомлення громадськості.

 


Про інші рішення 12 сесії VII скликання читайте також:

Депутати проголосували за «Програму «Молодь міста Чернігова» на 2017-2020 роки

Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Чернігова» затверджено

Програму 20/80 для приватного сектору міста Чернігова затверджено з кошторисом на наступний рік у 10 мільйонів

Міська рада затвердила Програму компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян в міському електро- та автомобільному транспорті загального користування на 2017 рік

Затверджено Програму організації та проведення у 2017 році громадських робіт для незайнятого населення м. Чернігова

Депутати схвалили пільгові перевезення окремих категорій громадян у залізничному транспорті приміського сполучення на 2017 рік

 

Депутати міської ради скасували рішення щодо забудови Березового гаю



Прес-служба Чернігівської міської ради 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!