Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
4 листопада 2016 р.

У міськраді вивчать, чи є «альтернативне теплопостачання» безальтернативним


Фото № 1

Усі невеликі теплопостачальні підприємства, які працюють у Чернігові, надають тепло за тарифами вищими, ніж загалом по місту (тобто ніж тарифи ТЕЦ і «Облтеплокомуненерго»).

З одного боку, ці більш високі тарифи підтверджуються розрахунками, які відповідають нормативним вимогам. Але з іншого – тоді незрозумілим є сенс існування цих підприємств у місті. Адже альтернативна енергетика покликана вирішувати якусь проблему: збереження природних ресурсів або економії коштів.

Такі питання в Чернігівській міській раді при затвердженні тарифів невеликим теплогенеруючим підприємствам ставилися вже неодноразово. І от учора, 3 листопада, виконком міської ради відклав затвердження нового підвищеного тарифу одному з таких підприємств. Одночасно міський голова дав протокольне доручення комплексно, з залученням усіх зацікавлених сторін і відповідних спеціалістів розібратись у питанні, чи таким вже безальтернативним є наддороге теплозабезпечення одного з бюджетних об’єктів, розташованих у місті.

У даному випадку мова йшла про обласне патологоанатомічне бюро, опалення якого від окремої котельні здійснює зараз приватне підприємство під назвою ТОВ «Чернігівтепло». Це підприємство надало розрахунки для затвердження йому тарифу 2103 грн 62 коп замість попереднього 2108 грн 84 коп за гігакалорію. У той же час, ПАТ «Облтеплокомуненерго», яке забезпечує теплом цей район міста, має тариф для бюджетних установ близько 1400 грн за Гкал.

Зрозуміло, що виникнення таких малих теплогенеруючих підприємств зазвичай обумовлене проблемністю під’єднання тих чи інших об’єктів до загальної мережі. Але в тому, чи не варто все-такі вирішити ці технічні проблеми, теж треба розібратися, - говорилося на виконкомі.

Нараду фахівців щодо мереж, тарифів та інших аспектів теплопостачання до обласного патологоанатомічного бюро доручено провести до наступного засідання виконкому, яке заплановано на 17 листопада.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!