Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
7 листопада 2016 р.

КП «Чернігівбудінвест»: у Чернігові в цьому році додасться 36 091 м2 житла або 584 нові квартири


Фото № 1

Сьогодні, 7 листопада, на розширеній нараді з Чернігівським міським головою директор комунального підприємства «Чернігівбудінвест» міської ради Валерій Горбатов звітував про діяльність підприємства.

Основним завданням КП "Чернігівбудінвест" є створення сприятливих умов для інвесторів шляхом надання пропозицій та послуг в пошуку, попередньому опрацюванні, відведенні, впорядкуванні земельних ділянок під забудову житлових будинків, об’єктів інфраструктури, організації виконання проектно–пошукових, геолого–розвідувальних робіт, археологічних розкопок. А також отримання відповідних технічних умов, дозволів та погоджень, виконання функцій замовника будівництва, введення об’єктів в експлуатацію та передачі новоствореного об’єкта нерухомості у власність інвестору.

З початку свого існування підприємство працює без залучення коштів з міського та державного бюджетів. Всі проектні, супровідні та будівельні роботи ведуться виключно за рахунок залучених інвестицій. За час своєї діяльності КП «Чернігівбудінвест» встигло попрацювати більш ніж з 50-ю інвесторами і 14 підрядними організаціями.

За результатами діяльності за 9 місяців поточного року підприємством забезпечено вкладення інвесторами в будівництво на території міста 54 млн 639 тис. грн. 

При цьому доходи КП «Чернігівбудінвест» ЧМР за 9 місяців цього року склали 3 млн 977,4 тис. грн (за 2015 рік – 1 млн 771,4 тис. грн).

З них сплачено в бюджет податків і зборів на суму 1 млн 728,8 тис. грн (2015 рік - 979,8 тис. грн).


За період з 01 січня 2016 року по 01 жовтня 2016 року в процесі будівництва знаходилося 55 356.0 кв. м житла (920 квартир). 

З них на даний час вже введено в експлуатацію  – 256 квартир загальною площею 16 000,0 кв. м, 

планується у 4 кварталі – 20 091,0 кв. м (або 328 квартир), тобто загалом за рік планується ввести в експлуатацію 36 091 кв. м житла, або 584 квартири.




 

 

Одним із основних напрямків розвитку подальшого будівництва є забудова території третього мікрорайону житлового району Масани. З метою більш ефективної роботи по залученню інвесторів 22 квітня КП «Чернгівбуднвест» заключило договір на розробку проекту з розподілу території 3-го мікрорайону житлового району «Масани» в м. Чернігові та сподівається його отримати до кінця цього року, що надасть в подальшому можливість сформувати земельні ділянки під об’єкти інфраструктури мікрорайону.


За словами директора підприємства, розпочате в травні 2014 року освоєння проекту забудови третього мікрорайону «Масани» дійшло логічного завершення. Станом на 4 квартал планується ввод в експлуатацію 4-секцій 10 поверхового 7 секційного житлового будинку (будівельна адреса № 8/1-7), перші житлові секції. На сьогоднішній день будівельно-монтажні та опоряджувальні роботи завершені, іде підготовка до здачі першого житлового будинку третього мікрорайону «Масани».

Крім того, в 4 кварталі планується початок проектування і будівництва 7 секційного будинку № 10. Також у третьому мікрорайоні «Масани» розпочате будівництво 4-х секційного будинку № 4/1 та магазину «Гранд-флора».

 Продовжується розбудова мікрорайону по вул. Курсанта Еськова. У 4 кварталі почалося будівництво 13 секції та проектується секція №12, планується ввод секції №8.

 

Завершено будівництво житлового багатоповерхового будинку по вул. Козацькій, замість аварійного. Друга секція та благоустрій виконані. Будинок готується до вводу в експлуатацію. 


 У 2016 році почалася добудова по вул. Любецька 2-а, Князя Чорного 4-а, затверджено проект по землі на об’єкт по вул. Любецька 26, проектується 3-я секція за адресою вул. Зелена 8.

                                         

 Введені в експлуатацію об`єкти соціально-побутового та виробничого призначення. В стадії будівництва знаходяться: СТО за адресою вул. Любецька, 98а, офісні приміщення за адресою вул. Любецька, 98-а, газозаправний пункт по вул. Щорса, 55-Є,  стадіон на вул. Кільцева (інвестор ПП «Кіт і Пес»).  

            


 Крім того, у стадії розробки проектів землеустрою і проектування знаходиться 8 об´єктів. А саме:

- ж/б з об’єктами соцпризначення по вул. Київській, 7 (інвестор ТОВ «Основа-Буд-7»);

- ж/б з об’єктами соцпризначення по вул. Любецькій, 26 (інвестор ТОВ „УКРБУДДЕВЕЛОПМЕНТ” ); (квартир 156, общ. пл. - 8787,0 кв.м)

- ж/б з центром Дозвілля 3-му мікрорайоні Масани (інвестор «ФОСТАР»);

- ж/б 13 та 12 по вул. Еськова (інвестор Денар-Люкс»);

- ж/б з об’єктами соцпризначення по вул. Маяковського - Попудренко (інвестор ТОВ «Основа-Буд-7»);

- багатоквартирний ж/б по вул. Зеленій 8 (друга черга);

- ж/б з об’єктами соцпризначення по пр. Перемоги, 64 (інвестор ТОВ «Будівельна компанія «Укрбудмонтаж»);

- ж/б з об’єктами соцпризначення по вул. Івана Мазепи 23-25 (інвестор АТ «Антал-Експерт»).

 

За інформацією КП «Чернігівбудінвест» міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!