Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
2 грудня 2016 р.

У Чернігові пройшли урочисті заходи з нагоди Міжнародного дня осіб з інвалідністю

+9
+6

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12

Сьогодні в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбулись урочисті заходи з нагоди Міжнародного дня осіб з інвалідністю. У цей день, 3 грудня, у всьому світі відзначають Міжнародний день осіб з інвалідністю, покликаний інтегрувати людей з обмеженими можливостями в суспільство.

В урочистих заходах взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Куліч, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, громадські активісти, волонтери.

З теплими словами підтримки та щирих побажань звернувся до присутніх міський голова Владислав Атрошенко: «Цей день об’єднує всіх нас, і людей з інвалідністю, і тих, хто присвятив себе турботі про цих людей, аби допомогти їм інтегруватися у суспільство».

 Він також підкреслив, що «не потрібно ділити суспільство на інвалідів та всіх інших, просто є люди, яким трошки важче, ніж іншим, на їх життєвому шляху. Втім, це люди з великим серцем, великі патріоти Чернігова і нашої країни», - сказав міський голова.

 - У наші часи відкритої агресії на Сході країни, на жаль, ряди людей з інвалідністю поповнюють українські герої, які повертаються із зони проведення АТО з інвалідністю. Загалом у Чернігові нині проживає понад 24 тисячі громадян з інвалідністю, з них близько 1-ї тисячі дітей, а по області разом – 80 тисяч", - наголосив Владислав Атрошенко

 «Як міський голова я хочу запевнити, що ми будемо закладати у бюджет скільки можливо коштів, аби полегшити ваше життя у нашому місті», - сказав він.

Владислав Атрошенко також повідомив присутнім про заходи, що здійснює сьогодні міська влада в напрямку створення необхідних соціально-побутових умов життя для людей з обмеженим світосприйняттям. Зокрема, наразі розробляється Програма безбар’єрності, яка буде прийнята до кінця цього року. 

Деякі кроки у створенні належної соціальної інфраструктури вже зроблені, перш за все для людей з проблемами у пересуванні - це занижені спуски на пішохідних переходах у центрі міста, у парку по проспекту Миру. Також, на прохання УТОС у наступному році будуть  впроваджуватись належні заходи, наближені до європейських стандартів, зокрема: звукове оголошення зупинок у транспорті, фарбування сходів у контрастні кольори та спеціальні пристрої перед переходами для людей з обмеженим зором та інші.

«Бажаю всім вам, щоб на ваших життєвих дорогах не було перешкод і завжди вас супроводжувало Боже благословення й віра в завтрашній день», - такими словами завершив свій виступ Владислав Атрошенко.

Для присутніх відбувся урочистий концерт за участю людей з інвалідністю. Також у холі філармонійного центру була облаштована виставка картин та творчих робіт людей з обмеженими можливостями. 

З нагоди Всесвітнього Дня людей з інвалідністю керівники міста й області вручили найкращим представникам громадських організацій та волонтерам відзнаки.

Серед них:

Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджені:

ПРИСТУПА Оксана Василівна, заступник директора з навчально-виховної роботи комунального закладу "Чернігівський навчально-реабілітаційний центр № 2";

САЄНКО Лідія Ігорівна, член ради Чернігівської громадської організації сімей, в яких виховуються діти-інваліди дитинства "Гіпократ";

СИДОРЕНКОПарасковія Григорівна, голова правління міського благодійного фонду «Милосердя і доброта»;

СОБОЛЕВ Дмитро Віталійович, голова ради громадської організації «Центр медико-соціальної і фізичної реабілітації інвалідів з вадами фізичного розвитку «ІНТЕГРАЦІЯ»;

ЯКОВЕНКО Світлана Миколаївна, волонтер міського благодійного фонду «Милосердя і доброта».

Подяка Чернігівського міського голови оголошена:

ЗАПОРОЖЕЦЬ Наталії Миколаївні, волонтеру Чернігівської громадської організації інвалідів «Дорога до серця»;

ЙОВЕНКО Олені Михайлівні, волонтеру міського благодійного фонду «Милосердя і доброта»;

ЛОЗБЕНЬ Надії Миколаївні, директору Чернігівської міської благодійної організації батьків і дітей-інвалідів з дитинства «Логос»;

НАСУРЛАЄВУ Джихангіру Рустемовичу, директору реабілітаційного Центру громадської організації «Центр медико-соціальної і фізичної реабілітації інвалідів з вадами фізичного розвитку «ІНТЕГРАЦІЯ»;

ПЕТРОВУ Владлену В’ячеславовичу, волонтеру Чернігівського міського громадського об'єднання інвалідів «Шанс»;

ШМИРУК Наталії Володимирівні, члену Чернігівської громадської організації сімей, в яких виховуються діти-інваліди дитинства «Гіпократ»;

ШУПИЛУ Олександру Михайловичу, волонтеру міського благодійного фонду «Милосердя і доброта»;

ЯРЕМЕНКО Наталії Вікторівні, члену-волонтеру Чернігівської громадської організації сімей, в яких виховуються діти-інваліди дитинства «Гіпократ».

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!