Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
17 січня 2017 р.

Чернігів зберігає тимчасово вільні кошти місцевого бюджету на умовах, які є одними з найвигідніших в Україні


Фото № 1

У Чернігові тимчасово вільні кошти міського бюджету в сумі 335 900 000 грн розміщені на вкладному (депозитному) рахунку ПАТ КБ «Приватбанк» під 20% річних строком до 20 грудня 2017 року з умовою повернення вкладу (депозиту) або його частини на першу вимогу. 

Ці умови є найвигіднішими серед тих, які мають інші міста в Україні. Наприклад, у Сумах тимчасово вільні кошти міського бюджету розміщені під 16,4 % річних, а в Житомирі – під 15 %.

Як вже повідомлялося раніше, банк визначається згідно з рішенням конкурсної комісії з питань розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на вкладних (депозитних) рахунках у банках, створеної відповідно до розпорядження міського голови від 5 січня 2016 року № 2-р. 

Договір між фінансовим управлінням Чернігівської міської ради та ПАТ КБ “Приватбанк” на розміщення тимчасово вільних бюджетних коштів в сумі 335 900 000 грн строком до 20 грудня 2017 року з умовою повернення вкладу (депозиту) або його частини на першу вимогу під 20% річних укладений згідно з протоколом цієї комісії № 2 від 30 грудня 2016 року. Станом на 6 січня 2017 року зазначена у договорі сума була перерахована у повному обсязі відповідно до обсягу наявних тимчасово вільних коштів міського бюджету.

За інформацією фінансового управління міської ради, в минулому році бюджет Чернігова за рахунок розміщення тимчасово вільних коштів на депозиті отримав дохід близько 64 млн грн.

 

Довідково.

Тимчасово вільні кошти місцевого бюджету - обсяг коштів місцевого бюджету, які обліковуються на рахунках загального та/або спеціального фондів на дату їх розміщення на вкладних (депозитних) рахунках і відволікання яких не призведе до втрати платоспроможності місцевого бюджету та виникнення заборгованості за відповідним фондом місцевого бюджету протягом періоду, на який передбачається здійснити розміщення таких коштів на вкладних (депозитних) рахунках у банках.

Комісія для проведення конкурсу, яка визначає переможцем конкурсу банк, який за інших рівних умов запропонував найвищу процентну ставку за вкладом (депозитом) на відповідний строк, утворюється відповідно до норм абзацу другого частини восьмої статті 16 Бюджетного кодексу України та Порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 січня 2011 року № 6.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради за інформацією фінансового управління міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!