Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
25 січня 2017 р.

Гуртожитки для переселенців з вул. Попудренка, 16 продовжують отримувати нову техніку


Фото № 1

Для гуртожитку по вул. Ціолковського, 14, куди заселилися 84 колишніх мешканці пошкодженого будинку по вул. Попудренка, 16, придбане нове додаткове обладнання. Тепер на 5-му поверсі цього гуртожитку, де живуть зараз переселенці, на кухні з’являться дві додаткові електроплити та бойлер, а у ванній кімнаті – дві душові кабіни. Це обладнання покращить побутові умови мешканців. Зокрема, одної ванної на поверх було дійсно недостатньо, а загальний душ у цьому студентському гуртожитку тільки один і на першому поверсі.

Про це повідомив начальник управління квартирного обліку та приватизації житлового фонду міської ради Михайло Католик. За його словами, нове обладнання вже оплачене й буде завезене в найближчі дні. Готувати місце для його встановлення та підключення будуть технічні працівники ЧНТУ.

Як вже повідомлялося раніше, 6 січня для переселенців у цей гуртожиток були завезені дві пральні машини. Перед цим було зроблено ремонти кімнат, коридору та санвузла 5-го поверху.

Уся побутова техніка придбана за позабюджетні кошти. А саме, необхідну суму зібрав і надав благодійний фонд «Поліський Оберіг».

За інформацією депутата Чернігівської міської ради, представника Благодійного фонду «Поліський оберіг» Регіни Гусак, кошти на спеціальний рахунок, відкритий фондом для допомоги жителям зруйнованого будинку, надходили як від фізичних, так і від юридичних осіб. Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко з особистих коштів також вніс на цей рахунок значну суму.

Першочергові потреби, на які потрібно витратити кошти, визначаються у співпраці з ініціативною групою мешканців пошкодженого будинку по вул. Попудренка, 16.

Із зібраних коштів на сьогодні витрачено 52 106,87 грн. Для переселенців придбані:

- плита електрична - 5482,92 грн (гуртожиток будівельного ліцею);

- будівельні матеріали - 6177,36 грн (гуртожиток будівельного ліцею);

- водонагрівач – 3171,59 грн (гуртожиток ліцею побуту);

- пральні машини – 2 шт. – 17 138 грн (гуртожиток ЧНТУ);

- душові кабіни (2 шт.), електроплити (2 шт.) та бойлер (1 шт.) - 20 137 грн.

 

Довідково. 

На сьогодні  поселено:

- до квартири з фонду тимчасового житла – 1 особу;

- до гуртожитку Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту  (провул. Бакуринського, 18-А) – 40 осіб ( 17 родин);

- до гуртожитку Чернігівського проіесійного ліцею побуту ( вул. І Мазепи, 78) – 44 особи ( 12 родин);

- до гуртожитку Чернігівського професійного будівельного ліцею (вул. І. Мазепи, 70) – 11 осіб (6 родин).

- до гуртожитку Чернігівського національного технологічного університету (вул. Ціолковського, 14) видано листи на поселення 84 особам (42 родинам).

Тимчасово проживають у родичів, знайомих, друзів, тощо та офіційно відмовилися від поселення в гуртожитках – 25 осіб (14 родин).

Крім того, на даний час остаточно не вирішено питання з розселення 13 осіб (7 родин), які не зверталися до координаційної групи в міській раді з цього питання та не надали свої контактні дані. Місто має резерв у гуртожитках для розселення цих громадян.



Читайте також:

Сьогодні остання група потерпілих мешканців Попудренка, 16 переселяється з готелів до гуртожитку

Гуртожитки для переселенців отримують нову техніку

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

 

 

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!