Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
20 березня 2017 р.

25 березня - Година Землі


Фото № 1
      У суботу, 25 березня 2017 року, о 20.30 люди по всьому світі вимкнуть світло на одну годину, "Годину Землі", - як символ стурбованості за майбутнє планети та єдності у бажанні захистити природу. 
    
    Традиція відзначати Годину Землі була розпочата у 2007 році Всесвітнім фондом природи WWF в Австралії з метою привернути увагу до проблеми зміни клімату. У 2008 році ця успішна акція поширилася світом, у ній взяли участь більше 50 мільйонів людей у 35 країнах світу. Україна приєдналася до всесвітньої кампанії у 2009 році.    Минулого року до Години Землі приєдналися понад 7000 міст у 172 країнах світу. В Україні до кампанії долучилися близько 75 міст та містечок.

    Кампанія Година Землі проводиться з ініціативи найбільшої та найдосвідченішої  незалежної природоохоронної організації у світі - Всесвітнього фонду природи (WWF).

    Такий захід, окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, ставить наголос на необхідності щоденних дій кожного громадянина, компанії та уряду у сфері енергоефективності, збереження навколишнього природнього середовища, ощадливого використання ресурсів задля подолання проблеми зміни клімату і досягнення гармонії з природою. Це надасть можливість кожному громадянину України зробити свій внесок у поліпшення загальної екологічної ситуації.   

    "Година землі" традиційно полягає у вимкненні світла та інших електроприладів 25 березня о 20 год. 30 хв.  на 1 годину.

     Чернігівська міська рада вже багато років поспіль на прохання Всесвітнього фонду природи інформаційно підтримує цей захід.



Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!