Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
13 квітня 2017 р.

Чернігівські підприємства візьмуть участь у бізнес-форумі в місті Познань


Фото № 1

На 25-28 квітня планується участь чернігівської делегації у бізнес-місії до міста Познань (Польща) «Бізнес з Польщею: розвиток виробничої кооперації».

У програмі перебування зустріч делегації Чернігівщини з головою Великопольського воєводства, президентом польської Торгово-промислової палати та іншими офіційними особами міста. Крім того, у рамках заходу відбудеться Українсько-польський бізнес-форум та День, присвячений Україні та Чернігівщині, що передбачає презентацію Чернігова, Ніжина та всього Чернігівського регіону, а також діяльності Чернігівської Торгово-промислової палати та підприємств-учасників форуму.

У складі делегації 10 чернігівських підприємств: ТОВ «Атілос», ПрАТ «ТЕра», ТОВ «Вебпродакшн», ТОВ «ВТП Облагропостач», ФОП Цвір А.Д., ТОВ «ДП «Завод «Рапид», ТОВ «Вудворк Дизайн», КП «Чернігівводоканал» міської ради, ДП «ТК «Стиль» та ДП «Бета-сервіс». Цей перелік підприємств погоджений консультативною радою підприємців при Чернігівському міському голові. Два працюючих у Чернігові підприємства з польськими інвестиціями – це ТОВ «ТФ Кабель Україна» та ТОВ «Пласт-Бокс Україна», - теж візьмуть участь у цьому бізнес-форумі. Вони на основі свого досвіду  зможуть розповісти польському бізнесу про перспективи та можливості роботи в Україні.

Фінансування участі чернігівських підприємців у бізнес-місії до міста Познань частково компенсується з міського бюджету. Це передбачено міською Програмою підтримки малого та середнього підприємництвау м. Чернігові на 2017-2020 роки, розробленою управлінням економічного розвитку міста міської ради спільно з представниками громадських об’єднань.

Програма прийнята порівняно недавно, наприкінці минулого року, і це буде перший досвід виконання цього її пункту. Як вже повідомлялося раніше, можливість такого виду підтримки підприємництва в місті, як компенсація частини витрат на участь у виставково-ярмаркових заходах, у тому числі за кордоном, внесена до нової редакції міської програми підтримки підприємництва вперше і це зроблено на прохання самих підприємців. Компенсуватися можуть до 30% таких витрат, але на суму не більше 50 тис. грн і лиш раз на рік.

Серед інших новацій програми підтримки підприємництва в Чернігові – конкурс старт-апів серед молоді, видання інвесткаталогу, проведення періодичних телевізійних оглядів для популяризації нових зразків продукції місцевих виробників тощо.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко вважає бізнес-форум у Польщі перспективним для бізнесу Чернігова:

- Цей масштабний захід проводиться нашими друзями і партнерами. На цій виставці є можливість представити досягнення чернігівських виробників. Я вважаю, що Польща є нашим провідником у Європі. Виставкова діяльність ефективна, тому чернігівські підприємства повинні більше брати участь у подібних форумах та виставках, - сказав він на щопонеділковій нараді цього тижня.

Владислав Атрошенко також візьме участь у цьому бізнес-форумі.

 

 

Довідково:

Програма підтримки малого та середнього підприємництва у м. Чернігові на 2017-2020 роки має на меті зміцнити міську інфраструктуру підтримки підприємництва, створити сприятливі умови для розвитку малого і середнього бізнесу, адаптувати його до роботи в умовах нових стандартів та конкуренції відповідно до вимог Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, підвищити економічні показники розвитку міста, досягти сталого формування середнього класу мешканців міста.

Крім того, в рамках Програми планується реалізувати освітні програми для підприємців, соціально-вразливих верств населення, просувати місцевих виробників у зарубіжних країнах, вивчати досвід розвитку інфраструктури підприємництва, організовувати виставково-ярмаркову діяльність.


 

 Читайте також:

Чернігівська міська рада затвердила Програму підтримки малого та середнього підприємництва у місті Чернігові на 2017-2020 роки

 

Почав свою роботу Дорадчий комітет з питань підтримки підприємництва в місті Чернігові 

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!