Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 квітня 2017 р.

Чернігівська міська рада внесла зміни до Програми компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян


Фото № 1

Сьогодні, 21 квітня, депутати Чернігівської міської ради внесли зміни до Програми компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян в міському електро- та автомобільному транспорті загального користування на 2017 рік.

Як відомо, у Чернігові проживають понад 88 тисяч пільговиків 17-ти різних категорій. Програмою компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян, затвердженою рішенням міської ради від 27 жовтня 2016 року, передбачено забезпечення безоплатного проїзду соціально вразливих верств населення. Крім того, визначено перелік окремих категорій пасажирів, за проїзд яких здійснюватимуться компенсаційні відшкодування в автобусах загального користування та в електротранспорті, а також, щочетверга до садово-городніх масивів у весняно-літній період автомобільним транспортом на міських маршрутах загального користування.

Згідно з прийнятим сьогодні рішенням міської ради загалом на відшкодування пільгових перевезень електротранспортом виділено – 49 350 000,00 грн, автотранспортом – 5 200 000,00 грн. Тобто фінансування Програми компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян збільшено до 54 550 000,00 грн.

До цього з міського бюджету для забезпечення реалізації зазначеної Програми місто виділяло 35 200 000,00 грн, з них на електротранспорт – 30 000 000,00 грн. Як пояснили в управлінні транспорту та зв’язку міської ради, на даний час запланованих коштів недостатньо. Дефіцит коштів складає 19 350 000,00 грн. Це пов’язано зі збільшенням тарифу на електроенергію та мінімальної заробітної плати, з відшкодуванням фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій до Пенсійного фонду України та ін.


Міська рада затвердила Програму компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян в міському електро- та автомобільному транспорті загального користування на 2017 рік


Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!