Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 червня 2017 р.

Березовий гай, Меморіал і ФК «Десна» - міський голова почав засідання виконкому з повідомлень на актуальні теми


Фото № 1

Сьогоднішнє засідання виконавчого комітету Чернігівської міської ради Владислав Атрошенкорозпочав з привітання всіх присутніх журналістів з професійним святом. Він побажав їм професійних успіхів і якомога більше позитивних новин, щоб суспільні настрої в нашому місті та в Україні все-таки покращувалися.

Потім Чернігівський міський голова зробив декілька повідомлень на актуальні теми.

Перше – про те, що до нього надійшла пропозиція більш ніж 1200 чернігівців щодо створення в Березовому гаю м. Чернігова парку. Таке рішення виноситься на розгляд виконкому. Через нюанси, пов’язані з законодавством, парк створюватиметься в статусі районного.

Друге – про те, що сьогодні рішенням виконкому буде оголошений новий конкурс проектних пропозицій по створенню Меморіалу захисникам України. Конкурсний комітет попереднього конкурсу не дав рекомендації про спорудження меморіалу; окрім того, є звернення членів родин загиблих учасників АТО, які не бачать у тій пропозиції, яка отримала першу премію в попередньому конкурсі, втілення своїх очікувань. У новому конкурсі збільшений призовий фонд до 100 тис. гривень. Це має стати передумовою того, що з’явиться більше коло учасників.

Третє – міський голова доручив фінансовому управлінню та юридичному відділу міської ради підготувати проект рішення щодо зменшення пайового внеску для новозбудованих виробничих приміщень удвічі. За словами Владислава Атрошенка, саме такий варіант підтримки місцевого виробника обраний фахівцями після кількох обговорень як оптимальний.

Четверте – щодо ФК «Десна.  «Мені як міському голові надзвичайно прикро, що Професійною футбольною лігою України не прийняте рішення щодо чернігівської команди «Десна», яка по своїй грі достойна увійти до Прем’єр-ліги. Це було би надзвичайно позитивно для Чернігова. На жаль, це рішення не було прийняте. Тепер, якщо інвестор відмовиться фінансувати в подальшому клуб – це матиме надзвичайно негативні наслідки, в тому числі й для міста, - сказав міський голова.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!