Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
16 червня 2017 р.

Владислав Атрошенко запропонував розширити перелік заслуг перед містом, за які дається звання «Почесний громадянин Чернігова»


Фото № 1

Підставами для присвоєння звання «Почесний громадянин міста Чернігова» відтепер можуть стати також: 

-          вагомий внесок у соціально-економічний розвиток міста, спрямований на відновлення та/або розвиток виробництва, в разі, якщо сума інвестицій перевищує 5 млн Є;

-          здійснення меценатської діяльності в м. Чернігові, спрямованої на розвиток освіти, культури, мистецтва, спорту, охорони культурної спадщини, науки і наукових досліджень, розвитку інфраструктури міста без мети отримання прибутку або іншої вигоди, якщо розмір особистої майнової допомоги перевищує 2 млн Є.

Такі зміни до Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Чернігова» погодив виконавчий комітет міської ради на своєму засіданні 15 червня.

Під час обговорення цього питання міський голова Владислав Атрошенко сказав, що, своїм поданням на внесення цих змін до Положення він ставив за мету знайти ще один інструмент, комунікаційну лінію, аби достукатись до сердець бізнесменів та небайдужих людей, які створюють сьогодні виробничі підприємства з новими робочими місцями для чернігівців та вкладають власні кошти у розвиток освіти, науки, культури, спорту, мистецтва та  інфраструктури міста.  

-          Ми повинні дивитися по-іншому на успішних людей, як дивиться на них весь цивілізований світ, та крок за кроком змінювати нашу ментальність. Якщо ми звертаємо увагу на видатних художників, фотографів, діячів мистецтва, то маємо звернути увагу і на бізнесменів, які вкладають свої власні кошти у розвиток нашого міста, а не деінде по інших країнах. Це достойно звання «Почесний громадянин міста Чернігова», - сказав він.

Нагадуємо, що за Положенням остаточне рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Чернігова» приймає комісія з питань присвоєння звання «Почесний громадянин міста Чернігова», яка розглядає пропозиції не більше трьох кандидатур загалом на рік. Засідання комісії з питань присвоєння звання «Почесний громадянин міста Чернігова відбувається у липні кожного року.

Виконком дав доручення управлінню культури та туризму міської ради внести зміни до Положення на розгляд Чернігівської міської ради.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!