Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
29 червня 2017 р.

Грейдерування вулиць приватного сектору в Чернігові: як потрапити до списку?


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

 Цими днями у приватному секторі Чернігова проводиться профілювання вулиць з ґрунтовим покриттям, або грейдерування, на вулицях Геологічній та Липинського. При цьому ґрунтові дороги не тільки вирівнюються, а й отримують тверде покриття.  Це відбувається шляхом укладання основи зі щебеню та ущільнення поверх неї асфальтобетонної крихти. Такі роботи значно покращують стан вулиць приватного сектору, де поки що не заплановане асфальтування.

Цього року грейдерування з наступним укладенням асфальтної крихти на основу зі щебеню вже виконано на вулицях Круговій, Довгій, Кочерги, Корольова, Севастопольській, Володимира Глинського.

Асфальтобетонна крихта є продуктом дроблення асфальтного покриття, знятого в процесі фрезерування дорожнього полотна під час капітального ремонту. Тобто, по суті, знятий асфальт використовується повторно, що значно здешевлює ремонт.  

-         Виготовленням та укладенням крихти в Чернігові займається КП «АТП-2528». Це ж підприємство також виконує повний цикл робіт щодо підготовки дорожнього покриття. Використання асфальтної крихти є дуже практичним рішенням для доріг з невисоким транспортним навантаженням, - зазначила Наталія Плиско, начальник відділу комунального господарства та благоустрою управління житлово-комунального господарства.

Перелік об`єктів, на котрих Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради виконує такі роботи за рахунок міського бюджету, формується з урахуванням звернень громадян та депутатів Чернігівської міської ради відповідних округів. Потім він затверджується депутатською постійною комісією з питань житлово-комунального господарства, транспорту і зв'язку та енергозбереження Чернігівської міської ради.

Також подібні роботи на своїй вулиці її жителі можуть провести позачергово, якщо готові до співфінансування. При цьому мешканці сплатять 20% вартості робіт, а місто – 80%. Такий механізм передбачає міська Програма розвитку інженерно-транспортної інфраструктури приватного сектору міста Чернігова на 2016-2020 роки, ініційована депутатами районних в місті Чернігові рад та затверджена сесією Чернігівської міської ради від 27 жовтня 2016 року (12 сесія, 7 скликання).

 

На фото: укладання основи щебеню на дорозі по вул. Липинського

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради за інф. управління ЖКГ

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!