Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
30 червня 2017 р.

Міська рада прийняла звернення до облдержадміністрації щодо повернення ділянок у Березовому Гаю в комунальну власність

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

 Чернігівська міська рада на своєму засіданні 29 червня прийняла звернення до обласної державної адміністрації щодо передачі земельних ділянок з державної власності у комунальну власність. Йдеться про земельні ділянки біля березового гаю в районі вулиці Генерала Пухова, на яких планувалося багатоквартирне будівництво.

Це додаткове питання включене до порядку денного під час пленарного засідання за пропозицією депутатів міської ради.

Під час його розгляду свою позицію висловили не тільки депутати міської ради, а й громадські активісти, які переймаються долею березового гаю, представник міської Громадської ради ветеранів АТО, а також запрошений представник облдержадміністрації - перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич.

 Чернігівський міський голова повідомив, що, маючи звернення громадян, він вже направив листа 16 червня до голови облдержадміністрації з відповідним проханням передати земельні ділянки, про які йде мова, до комунальної власності міста. І після цього мав телефонну розмову з головою ОДА. Зараз ніхто нічого на цій ділянці не будує, лист наразі опрацьовується, готується фахова, юридично обґрунтована відповідь. "У нас немає конфлікту між міською радою та облдержадміністрацією, у нас робочі, конструктивні стосунки. І ми на боці громади", - сказав він. 

Владислав Атрошенко також наголосив на тому, що при такому рівні суспільного резонансу та уваги до цього питання ані ОДА, ані міський голова, ані губернатор, ані будь-який інший керівник не піде на те, щоби розпочати там будівництво.

За словами Леоніда Сахневича, питання складне і потребує зваженого підходу, адже існує й моральна сторона питання. У будинках, які планували збудувати на цій ділянці на виконання Програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей у Чернігівській області, мали безоплатно отримати 30 квартир учасники АТО з СБУ. 

Представники громади повідомили, що багато учасників АТО підписали петицію проти забудови Березового Гаю, адже у цьому питанні потрібно враховувати інтереси всієї громади. Відповідно до Генерального плану м. Чернігова ця зелена зона належить до озеленених територій загального користування. Учасник АТО також звернувся до присутніх з проханням не стикати інтереси учасників АТО та інтереси громади міста. 

За словами міського голови, на практиці врегулювати протиріччя в цьому питанні дозволило би надання альтернативної земельної ділянки для забудови СБУ.

Депутати міської ради, які висловлювалися в ході цього обговорення, теж підтримували ідею збереження березового гаю. Тому пропонувалося, щоби міська рада як представницький орган теж висловила свою позицію щодо його долі, закріпивши це в рішенні. 

У результаті голосування проект рішення про звернення міської ради до Чернігівської ОДА щодо березового гаю набрав 30 голосів "за". 

Крім того, своїм наступним рішенням міська рада підтримала створення районного парку на цій території.

«Створити районний парк на території зеленої зони, обмеженої вулицею  Кільцевою, багатоповерховою житловою забудовою по вулиці Генерала Пухова та садибною забудовою по вулицям Генерала Пухова, Бобровицькій та Всеволода Ганцова, розташованої в Деснянському районі м. Чернігова", - йдеться у тексті рішення. 

При цьому депутати прибрали з проекту рішення слова "згідно зі схемою, що додається". Офіційна схема меж новоствореного парку буде додана після вирішення облдержадміністрацією питання про передачу з державної у комунальну власність міста  земельних ділянок на розі вулиць Пухова-Доценка біля будинку № 130, про які йшлося вище.


Як ми вже розповідали в одному з попередніх матеріалів, перед початком пленарного засідання сесії представникам громадськості, які прийшли до сесійної зали на захист березового гаю,  міський голова сказав, що ніхто в міській раді не зазіхає на парк. І він особисто, і депутатський корпус на боці громади. А обговорення відбудеться, щоби прийняти зважене рішення. 


Прес-служба Чернігівської міської ради 


Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!