Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
4 липня 2017 р.

Владислав Атрошенко: Наша справа - якомога швидше переймати та впроваджувати європейський досвід

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

Сьогодні, 4 липня, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко взяв участь у Форумі місцевої демократії в Україні, який організований Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи, і який проходить на Чернігівщині.

Форум відкрила Президент Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Гудрун Мозлер-Тьорнстром.

Чернігівський міський голова у вітальній промові зазначив:

- Мені надзвичайно приємно бачити наших європейських друзів на нашій чернігівській землі, з якої починалася Київська Русь. Я дуже радий, що сьогодні багато уваги приділяється інституційній організації демократичних суспільних відносин. Члени Конгресу завжди знаходять час та відкрито діляться своїм досвідом.

Вчора теж цікаве засідання відбулось у Києві, де члени Конгресу з інших країн протягом цілого дня ділилися своїм досвідом, зокрема, тим, як будується демократія на місцевому рівні в Лондоні, Мюнхені, як вирішуються різні питання.  

Чернігівська міська рада останнім часом змінила підхід при вирішенні важливих питань, всі рішення міської ради висвітлюються на офіційному сайті міськради, у місті працює бюджет участі, в якому беруть участь чернігівці. Всі пленарні засідання сесії міської ради відбуваються відкрито, на неї приходять всі, хто бажає. Ми відкриті для громадян і намагаємось приймати будь-які рішення так, щоб люди їх розуміли.

Владислав Атрошенко також побажав всім присутнім плідної роботи, отримати корисний досвід, а також задоволення від перебування на Чернігівщині. Він також зазначив, що Форум, організований саме для того, щоб обмінятися досвідом місцевої демократії з інших країн та регіонів.

- Надзвичайно приємно, що європейці відчувають свою відповідальність, вони присутні на багатьох заходах, вони відкриті та завжди діляться своїм досвідом. Наша справа – це тільки мати волю для того, щоб якомога швидше переймати цей досвід та впроваджувати його у себе. Я думаю, що процеси, які сьогодні відбуваються в Україні – це процеси, які мають на меті демократизацію та європейський напрямок.

 

Довідково.

Форум місцевої демократії в Україні проходитиме з 4 по 7 липня в заміському клубі "ШішкіNN" с. Снов’янка (Чернігівська область). На захід зібралися міські голови з міст України, депутати місцевих рад та молоді лідери. Форум присвячений двом темам: репрезентативна демократія та її виклики, а також залучення громадян. Під час заходу учасники матимуть можливість обговорити питання, що стосуються участі жінок в політиці, залучення молоді та публічної довіри до обраних представників. Вони також зможуть обмінятися прикладами успішних практик з відновлення діалогу між громадянами через демократичні іновації та іновації участі.

Протягом чотирьох днів відбудуться інтерактивні пленарні сесії, робочі групи з основних тем та дискусії. Члени делегацій України та інших країн в Конгресі разом з міжнародними та місцевими експертами долучаться до обговорення конкретних ситуацій та прикладів кращих практик.

Форум проходить в рамках проекту Конгресу «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні» та Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 р. Мета цього проекту полягає в покращенні впровадження принципів демократії в Україні шляхом вдосконалення необхідних здібностей обраних представників та поширення в країні кращих практик місцевої демократії. Під час Форуму учасники зможуть брати участь у поглиблених дискусіях з питань, пов’язаних з місцевим самоврядуванням, шляхом обміну досвідом та кращими практиками з іншими учасниками.

 Конгрес місцевих та регіональних влад - це інституція Ради Європи, яка відповідає за посилення місцевої та регіональної демократії у 47 країнах. Складається з двох палат - Палати місцевих влад і Палати Регіонів, а також трьох комітетів та 636 місцевих представників більш, ніж 200 000 місцевих та регіональних органів влади.















Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!