Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
14 липня 2017 р.

На ділянці по проспекту Миру досліджується обсяг пошкодження дороги


Фото № 1

Ситуація з просіданням дороги по проспекту Миру справді дуже неприємна, але некритична. Для її усунення задіяні всі необхідні технічні служби.

У місті дуже високий відсоток зношеності всіх каналізаційних мереж. Постійно можна побачити ситуації, коли КП «Чернігівводоканал» та теплопостачальники ліквідовують пориви труб. Але вони можуть протестувати стан своїх мереж промивкою під напором, в той же час, подібної можливості перевірити стан ливневої каналізації немає. Тільки залпові ливневі дощі, подібні до вчорашнього, можуть показати слабкі місця ливнівок.

Колись ливнева труба по просп. Миру була прямою, але через її пошкодження замість неї була прокладена інша, що має кілька поворотів. Саме на поворотах тиск потоку надзвичайно високий. Вода знайшла слабке місце в трубі та пішла в обхід, вимивши ґрунт на цій ділянці дороги.

На жаль, виявити таку проблему завчасно просто немає можливості. Виходом може стати заміна мережі ливневої каналізації, але в такому випадку необхідно буде міняти також основу всіх доріг в місті.

Версії про пошкодження дороги внаслідок капремонту не відповідають дійсності. У рамках ремонту на даній ділянці велися тільки поверхневі роботи. Основа дороги та глибокі шари ґрунту при цьому не були зачеплені. Відповідно до проекту, було проведено фрезування старого шару дорожнього покриття з наступним укладенням нижнього шару асфальтобетону. Верхній шар ще не укладався.

Зараз на дорозі досліджуються обсяги пошкодження. Тільки після цього можна буде говорити про терміни відновлювальних робіт.

 

За інформацією управління житлово-комунального господарства міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!