Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
27 липня 2017 р.

У Чернігові затвердили нове Положення про порядок встановлення (заміни) меморіальних та анотаційних дошок


Фото № 1

З метою впорядкування та регламентації діяльності встановлення в місті Чернігові меморіальних та анотаційних дошок, враховуючи рекомендації комісії з питань міської топонімії, охорони та збереження історико-культурного середовища м. Чернігова, виконавчий комітет Чернігівської міської ради сьогодні затвердив нове Положення про порядок встановлення (заміни) меморіальних та анотаційних дошок у місті.

Відповідно до Положення проектування, виготовлення та встановлення (заміна) меморіальних та анотаційних дошок здійснюється згідно з рішенням виконавчого комітету міської ради.

Клопотання про встановлення меморіальної та анотаційної дошок державних органів та органів місцевого самоврядування, підприємств установ організацій, фізичних осіб подається на ім’я Чернігівського міського голови. Потім всі документи надходять до управління культури та туризму міської ради з метою підготовки подання для розгляду комісією з питань міської топонімії, охорони та збереження історико-культурного середовища міста Чернігова. Комісія розглядає всі клопотання та формулює власні пропозиції. 

Виготовлення та встановлення меморіальних, анотаційних дошок здійснюється за рахунок бюджетних коштів, благодійних внесків або залучених коштів ініціатора увічнення, інших не заборонених законом джерел. А заміна дошок - за рахунок бюджетних коштів. 

До правил встановлення (заміни) меморіальних та анотаційних дошок додані три пункти. А саме: розмір встановленої на будівлі меморіальної дошки складає 600*900 мм. На меморіальних дошках, що встановлюються особам споріднених професій або особам, які об’єднані спільними подіями, розміщуються не більше трьох осіб. Крім того, у разі надходження наступних клопотань, після уже встановленої меморіальної дошки особам споріднених професій або особам, які об’єднані спільними подіями, наступна меморіальна дошка другій або третій особі встановлюється у порядку доповнення та заміни попередньої дошки.

За інформацією управління культури міської ради у минулому році у Чернігові встановлено десять меморіальних дошок, а в поточному – одна.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!