Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
16 серпня 2017 р.

Найбільший в місті автоперевізник розповів про виконання умов меморандуму

+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7

Міська рада Чернігова зацікавлена в тому, щоби всі міські перевізники проводили політику відкритості, діалогу з громадою та розповідали про свою роботу через ЗМІ. Першим розповісти, як  кожного ранку готують громадський транспорт до виїзду в місто, виявило бажання ДП «Пассервіс». Це підприємство  обслуговує 25 маршрутів, 14 із них міські. Підприємство має парк із 140 автобусів.

Про хід перевірок транспорту та водіїв перед  виїздом на маршрут розповів директор ДП «Пассервіс»Сергій Леоненко:

- Спочатку ідуть до чергового диспетчера. Там отримують дорожній лист на даний вид транспорту, на якому вони згідно наряду повинні працювати. Перед виїздом на лінію всі водії проходять медогляд, а потім технічний огляд транспортного засобу. Тільки після всіх перевірок та отримання дозволів від усіх служб водії виїжджають на маршрут.

На цьому підприємстві фельдшером працює Валентина Колінько, яка кожного ранку перевіряє стан здоров’я і відсутність алкогольного сп'яніння водіїв. Вона розповіла, що при медогляді найбільше скарг від них надходить на підвищений артеріальний тиск, головний біль та отруєння. Після перевірки фельдшером водій отримує або не отримує дозвіл на виїзд з парку.

 



Перевірку технічного стану автобусів перед виїздом в рейс здійснює механік Микола Стецько:

- Всі автобуси перевіряємо вечором, при заїзді в автопарк з лінії. Оглядаємо візуально зовнішній вигляд. З оглядової ями дивимось рульову, гальмівну систему та технічний стан - розповідає він. 


За словами директора ДП «Пассервіс», зараз на підприємстві кадрова проблема: дуже не вистачає водіїв. Графік водіїв складає 3 через 3, а ті хто бажає отримувати більшу  заробітну платню працюють 5 днів. Але все одно значна частина водіїв вже пенсійного віку. 

Сергій Леоненко також розповів і про хід виконання умов меморандуму, підписаного перевізниками з міською владою кілька місяців тому. На всіх маршрутках очолюваного ним підприємства вже встановлені GPS-трекери, за роботою яких постійно стежить спеціально призначена людина. Для гарного зовнішнього вигляду водіїв всім вже видали обрані в якості літньої форми темно-сині футболки. Також зараз працюють над оновленням сидінь, зокрема вже виготовляються нові чехоли для всіх автобусів підприємства. Ремонтуються стелі автобусів.

За умовами меморандуму одним із головних пунктів є оновлення автобусного парку.

Сергій Леоненко розповів, що ДП «Пассервіс» за цей рік потрібно оновити 19 одиниць техніки На даний час 4 маршрутки знаходиться на Часовоярському заводі, де будуть перероблені на нові Рути, які через два тижні повинні з’явиться на маршруті. У цьому році підприємством також було придбано нові автобуси «Волошка». До кінця року ДП «Пассервіс» повинно переробити та оновити ще 9 маршруток. На даний час все іде за планом.

 


Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!