Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 серпня 2017 р.

Чернігівські тролейбуси обладнуються інформаційними системами


Фото № 1
Фото № 2

Усі нові тролейбуси, котрі нині закуповує Чернігівське тролейбусне управління, згідно тендерних умов ще на заводі обладнують інформаційною системою. Вона відображає номер маршруту на табло і автоматично оголошує зупинки. Зручні функції вже встигли позитивно оцінити водії і пасажири.

Проте два низькопідлогових тролейбуси ЛАЗ, купувались містом ще у 2008 році, а тоді вимоги встановлення такої системи не було. Вони з заводу були обладнані лише переднім і заднім електронними маршрутовказівниками китайського виробництва, не надто вдалої якості та з проблемами налаштування.

Цими вихідними один з двох тролейбусів ЛАЗ E183D1 № 481 обладнали сучасною транспортною інформаційною системою українського виробництва. ЧТУ закупило 5 таких комплектів. Ними планують обладнати тролейбуси, котрі проходитимуть капітальний ремонт.

Наприклад, цього разу встановлення відбулося за ініціативи самого водія. Після його звернення керівництво виділило комплект для тролейбусу № 481. Встановлення, під'єднання і налаштування зайняло один день. Усі роботи виконані власними силами підприємства за сприяння активістів.

Вже сьогодні, 21 серпня, чернігівці мали можливість оцінити роботу інформаційної системи у тролейбусі № 481 на 10-му маршруті.

Довідка:

Інформаційна транспортна система науково-впроваджувальної фірми «Гранато» складається з бортового ком'ютеру з функцією автоматичного оголошування зупинок і трьох маршрутовказівників. Завдяки використанню світлодіодів з автоматичним регулюванням яскравості, текст на маршрутовказівниках читається навіть у сонячну погоду.


За інформацією Прес-служби КП «Чернігівське тролейбусне управління»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!