Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
24 серпня 2017 р.

Чернігів відзначив День Незалежності України

+9
+6

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12

Сьогодні, 24 серпня, у Чернігові біля пам’ятного знаку «Борцям за волю і незалежність України» навпроти Катерининської церкви відбулися урочистості з нагоди 26-ї річниці Незалежності України. 



Урочисті заходи розпочалися з Гімну України у виконанні духового оркестру, академічного народного хору, капели бандуристів ім. О. Вересая.

Участь в урочистостях взяли голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Ігор Вдовенко, заступник міського голови Сергій Фесенко, представники структурних підрозділів органів державної влади та місцевого самоврядування, представники духовенства та громадськість міста.

Молебень за Україну відправив керуючий Чернігівською єпархією Української Православної церкви Київського Патріархату архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.


Хвилиною мовчання присутні вшанували героїв усіх часів, які боролися за цілісність та незалежність України, і віддали життя за свободу і вільне майбутнє українського народу. 

У своїх привітаннях виступаючі відзначили, що 26 років тому Україна відбулась як суверенна держава, яку визнали усі країни світу. Незалежність дала українцям демократію і свободу, почуття громадянської гідності й національної єдності і відкрила європейську перспективу.

У своєму виступі голова облдержадміністрації Валерій Куліч підкреслив, що становлення державності України – складний час, сповнений жорстокого протистояння, самовідданості, тяжких втрат та людських страждань, а також, славетних перемог. «Особлива пошана та вдячність тим людям, які встали сьогодні знову на захист нашої країни. У сучасній війні за незалежність поклали своє життя вже 159 наших земляків», - сказав він.


Заступник міського голови Сергій Фесенко від імені Чернігівського міського голови та виконавчого комітету міської ради привітав присутніх з величним святом та наголосив, що відновлення української державності - це перемога багатьох поколінь українців, які боролися за самостійність своєї країни. Проте, боротьба за суверенітет нашої країни триває й нині, і українська держава вимушена захищати свою незалежність та власні землі на східних рубежах.


"Зовнішня агресія та війна на сході країни прискорили формування у нас більш зрілого та відповідального громадянського суспільства з почуттям національної гідності та єдності, сформувався новий європейський світогляд українців. Справжня сучасна Україна – це патріоти, які не шкодують життя за рідну землю, це добровольчі та волонтерські рухи. Низько вклоняємося кожному воїну, хто сьогодні героїчно захищає незалежність країни, хто воює за національну гідність українців, за свободу і мирне життя", - сказав Сергій Фесенко.

Він висловив теплі слова вдячності їхнім батькам за те, що виростили справжніх патріотів своєї Батьківщини. 

З вітальними словами виступили також капітан третього рангу Збройних Сил України, учасник АТО, нагороджений відзнаками Міністерства оборони України, Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України, Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та Орденом «За мужність» ІІІ ступеня Юрій Літковець та майстер спорту України з плавання, член Національної збірної України, багаторазовий призер двадцять третіх літніх Дефлімпійських ігор 2017 року у Туреччині Олексій Коломієць.



 З нагоди свята відбулась церемонія вручення нагород.

 






Після завершення урочистостей керівники міста і області та представники громадськості поклали квіти до пам’ятного знаку «Борцям за волю і незалежність України», пам’ятника видатному українцю Т.Г. Шевченку, меморіальних стел учасникам АТО та Героям Небесної Сотні.









Для учасників урочистих зборів представлений святковий концерт.





Розпорядженням Чернігівського міського голови з нагоди Дня незалежності України:

 Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджені:

 За сумлінну працю та високий професіоналізм:

  – КОНДРАТЕНКО Микола Олексійович, головний державний інспектор Чернігівської митниці Державної фіскальної служби України.

 За сумлінну службу в ім’я незалежної України:

 – капітан служби цивільного захисту ФЕДОРИШИН Олександр Юрійович, заступник начальника Чернігівського міського відділу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області;

 – старший прапорщик ПИЛЬНИК Ігор Анатолійович, старший технік Управління Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України в Чернігівській області.

  Подяка Чернігівського міського голови оголошена:

  За сумлінну працю та високий професіоналізм:

 – АНДРОСЕНКО Руслані Вікторівні, головному державному ревізору-інспектору Чернігівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області;

 – СЕМАКУ Володимиру Михайловичу, головному державному інспектору Чернігівської митниці Державної фіскальної служби України.

 За сумлінну службу в ім’я незалежної України:

 – старшому лейтенанту поліції ЛАШКУ Олександру Івановичу, начальнику відділення слідчого відділу Чернігівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області;

 – старшому прапорщику служби цивільного захисту СОКОЛЕНКУ Олександру Валентиновичу, командиру відділення 2-ої державної пожежно-рятувальної частини (м. Чернігів) 1-го державного пожежно-рятувального загону Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області;

 – молодшому сержанту КОВТУНУ Ігорю Вікторовичу, командиру автомобільного відділення 8-го Чернігівського навчального центру Державної спеціальної служби транспорту;

 – старшому солдату МИНЦІ Олександру Миколайовичу, водію-електрику військової частини А1710.

  За активну громадську позицію, розвиток волонтерського руху на Чернігівщині:

 – ВИСІКАНЕЦЬ Наталії Валеріївні, волонтеру громадської організації "Міський молодіжний центр "Жменя".







Прес-служба Чернігівської міської ради 
Відеосюжет ТРК "Новий Чернігів"

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!