Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
14 серпня 2017 р.

Про створення комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр № 1» Чернігівської міської ради

проект

22/VII-


Про створення комунальної
установи «Інклюзивно-ресурсний
центр № 1» Чернігівської міської ради

 

Відповідно до статті 231 Закону України «Про освіту», керуючись пунктом 30 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 року №545 «Про затвердження Положення про інклюзивно-ресурсний центр», з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, у тому числі у професійно-технічних навчальних закладах, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини з особливими освітніми потребами, надання їм психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження, ефективного використання кадрового потенціалу, підвищення ефективності використання бюджетних коштів міська рада вирішила:

 

1. Створити комунальну установу «Інклюзивно-ресурсний центр № 1» Чернігівської міської ради (скорочене найменування – ІРЦ № 1).

2. Затвердити Статут комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр № 1» Чернігівської міської ради, що додається.

3. Визначити уповноваженим органом управління інклюзивно-ресурсними центрами – управління освіти Чернігівської міської ради.

4. Управлінню освіти Чернігівської міської ради (Білогура В. О.):

4.1. Здійснити державну реєстрацію комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр № 1» Чернігівської міської ради відповідно до встановленого законодавством порядку.

4.2. Вчинити дії щодо включення до мережі розпорядників та одержувачів коштів міського бюджету міста Чернігова комунальні установи
«Інклюзивно-ресурсні центри».

5. Фінансовому управлінню Чернігівської міської ради (Лисенко О. Ю.) щорічно передбачати фінансування видатків на утримання комунальної установи з міського бюджету.

6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Хоніч О. П., постійну комісію міської ради з питань освіти, медицини, соціального захисту, культури, молодіжної політики та спорту (Білогура В. О.) та постійну комісію міської ради з питань регламенту, законності, прав і свобод громадян та запобігання корупції (Шерстюк  Ж. В.).

 

  

Міський  голова                                                                                     В. А. Атрошенко

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!