Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
26 вересня 2016 р.

Звіт про повторне відстеження результативності регуляторного акта - рішення Чернігівської міської ради «Про внесення змін і доповнень до рішення міської ради від 31 серпня 2006 року «Про встановлення «Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м.Чернігова» (7 сесія 5 скликання) із змінами (31 сесія 5 скликання, 11сесія 6 скликання, 52 сесія 6 скликання)

Звіт про повторне відстеження результативності регуляторного акта - рішення Чернігівської міської ради від 28 серпня 2015 року «Про внесення змін і доповнень до рішення міської ради  від 31 серпня 2006 року «Про встановлення «Правил  благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м.Чернігова» (7 сесія 5 скликання) із змінами  (31 сесія 5 скликання, 11сесія 6 скликання, 52 сесія 6 скликання)

 

1. Назва регуляторного акта: рішення Чернігівської міської ради «Про внесення змін і доповнень до рішення міської ради  від 31 серпня 2006 року «Про встановлення «Правил  благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м.Чернігова» (7 сесія 5 скликання) із змінами  (31 сесія 5 скликання, 11сесія 6 скликання, 52 сесія 6 скликання).

2. Назва виконавця заходів з відстеження  результативності:  управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради.

 

  3. Цілі прийняття акта: з метою підвищення рівня благоустрою міста, забезпечення належного санітарного стану міських територій, недопущення утворення стихійних сміттєзвалищ, упорядкування проведення земляних робіт при будівництві об’єктів та ремонті мереж водо-, тепло-, газо-, електропостачання та зв’язку, додержання правил утримання домашніх та хижих тварин, охорони зелених насаджень, зниження рівня шуму та інше.

4. Строк виконання заходів з відстеження: з 29 серпня 2016 року  по  21 вересня 2016 року.

5.  Тип відстеження: повторне відстеження.

6.   Методи одержання результатів відстеження: статистичний.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність регуляторного акта, а також способи одержання даних: результативність регуляторного акта полягає у збалансованості інтересів мешканців міста, організацій та підприємств - виконавців послуг з утримання міських територій у належному санітарному стані.

 8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта:

Враховуючи набутий досвід роботи щодо благоустрою території міста, з метою посилення відповідальності мешканців міста за шкоду, заподіяну природному середовищу, санітарному стану і благоустрою міста, а також зауваження та пропозиції організацій, установ, до діючих «Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м.Чернігова» (далі – Правила) були внесені деякі зміни та доповнення.

У зв’язку із зміною отримувача коштів  на механізоване прибирання проїзної частини вулиць, площ у літній час проводиться планово за погодженням з управлінням  житлово-комунального господарства міської ради  у межах виділених лімітів підприємствами, з якими укладені відповідні договори. Концентрація коштів та відповідальність осіб за виконання робіт в управлінні житлово-комунального господарства міської ради значно покращило стан прибирання та озеленення вулично-дорожньої мережі міста. 

Серед питань, внесених в нову редакцію окремо слід виділити наступне: При проведенні робіт, пов’язаних з розкопуванням грунту, юридичні та фізичні особи забезпечують за власний рахунок відновлення поверхні пошкодженої ділянки та існуючого покриття місць розкопок і зелених зон у зазначений термін та з дотриманням чіткого виконання технічних вимог ордеру. Після закінчення виконання робіт за ордером, він повертається до КП «Зеленбуд» міської ради для закриття, при простроченні терміну дії, він подовжується на дату закриття погоджуючими організаціями. Для закриття ордеру надається візуальне підтвердження (фотографії) місця відновлення елементів благоустрою після виконання робіт. Включення положення про візуальне підтвердження відновлюваних робіт також збільшило відповідальність виконавців робіт з будівництва та ремонту об’єктів на території міста.

У зв’язку з тим, що все ще спостерігались випадки порушення вимог вищезгаданих Правил щодо розмежування територій прибирання власних, прилеглих та закріплених за фізичними та юридичними особами,  внесені зміни у текст Правил. Значну увагу було приділено визначенню термінів, які зустрічаються при розгляді спірних питань, тому запропоновано внесення цілої низки термінів та визначень до п.1.3 Правил.

 Було внесено зміни (доповнення, уточнення) до наступних пунктів  Правил, а саме: 2.17, 2.23, 2.29, 10.1.1, 10.2.6, 10.2.31 та доповнені Правила  новими пунктами: 10.1.16, 10.1.17,10.2.39.

У 2015 році було складено адміністративних протоколів на порушників Правил 501 з них по пунктам в які було внесено зміни - 8, новим - 0. Винесено приписів з них по пунктам в які були внесені зміни -39, по  новим пунктам Правил приписів не було.

За 8 місяців 2016 року складено протоколів 433 з них по пунктам Правил в які було внесено зміни - 12, новим - 13. Винесено приписів - 82 з них по пунктам правил в які було внесено зміни - 10, новим - 6.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначення цілей:  рішення Чернігівської міської ради спрямовано на підвищення рівня благоустрою міста, забезпечення належного санітарного стану міських територій, недопущення утворення стихійних сміттєзвалищ, упорядкування проведення земляних робіт при будівництві об’єктів та ремонті мереж водо-, тепло-, газо-, електропостачання та зв’язку, додержання правил утримання домашніх та хижих тварин, охорону зелених насаджень, зниження рівня шуму та інше, що в цілому буде сприяти поліпшенню санітарного стану та екології навколишнього природного середовища, підвищенню іміджу міста та його привабливості як історико-культурного центру України, а також забезпечення захисту інтересів територіальної громади міста у сфері благоустрою.

 

 


Начальник управління
житлово-комунального господарства
Чернігівської міської ради                                                                              Я. В. Куц

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!