Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
15 лютого 2017 р.

Звіт про періодичне відстеження результативності регуляторного акта - рішення Чернігівської міської ради від 23 червня 2009 року «Про Генеральний план розвитку Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» у м. Чернігові з визначенням меж та зон охорони пам’яток заповідника»

Звіт про періодичне відстеження результативності регуляторного акта -   рішення Чернігівської міської ради
від 23 червня 2009 року«Про Генеральний план розвитку Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» у м. Чернігові з визначенням меж та зон охорони пам’яток заповідника»

 

1. Вид та назва регуляторного акта: рішення Чернігівської міської ради від 23 червня 2009 року «Про Генеральний план розвитку Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» у м. Чернігові з визначенням меж та зон охорони пам’яток заповідника».

2. Назва виконавця заходів з відстеження результативності: управління архітектури та містобудування Чернігівської міської ради.

3. Цілі прийняття акта:

- визначення меж та зон охорони пам’яток заповідника;

- встановлення основних вимог та обмежень щодо забудови та іншого використання території заповідника та його охоронної зони;

- встановлення порядку отримання вихідних даних на проектування об’єктів містобудування на території заповідника та його охоронної зони;

- встановлення порядку розроблення та погодження проектної документації для будівництва об’єктів містобудування на території заповідника та його охоронної зони;

- встановлення основних вимог щодо проведення на території заповідника містобудівних, архітектурних, ландшафтних перетворень, реставраційних, будівельних, земляних та інших робіт;

- визначення заходів з охорони, використання, реставрації, реабілітації, музеєфікації пам’яток заповідника, збереження традіційного характеру середовища.

4. Строк виконання заходів з відстеження: з 18.01.2017 по 13.02.2017.

5. Тип відстеження: періодичне відстеження.

6. Методи одержання результатів відстеження: статистичний.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність даного акта, а також способи одержання даних:

Ефективність регуляторного впливу рішення Чернігівської міської ради від 23 червня 2009 року «Про Генеральний план розвитку Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» у м. Чернігові з визначенням меж та зон охорони пам’яток заповідника» (39 сесія 5 скликання) визначатиметься за такими показниками:

1. Кількість поданих заяв на отримання містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок.

2. Загальна кількість наданих на підставі рішень виконавчого комітету міської ради містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок.

3. Загальна кількість забудовників, які отримали містобудівні умови та обмеження забудови земельних ділянок на підставі рішень виконавчого комітету міської ради.

4. Загальна кількість забудовників, яким відмовлено у наданні містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок на підставі рішень виконавчого комітету міської ради.

5. Кількість об’єктів містобудування введених в експлуатацію.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта:

 

 

№ п/п

 

Показники результативності

з

08.01.2014

по

30.06.2014

з 05.01.2015 по 30.06.2015

з 04.01.2016 по 30.06.2016

1.

Кількість поданих заяв на отримання містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок

 

11

 

12

 

11

2.

Загальна кількість наданих на підставі рішень виконавчого комітету міської ради містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок

 

7

 

4

 

7

3.

Загальна кількість забудовників, які отримали містобудівні умови та обмеження забудови земельних ділянок на підставі рішень виконавчого комітету міської ради

 

 

6

 

 

4

 

 

3

4.

Загальна кількість забудовників, яким відмовлено у наданні містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок на підставі рішень виконавчого комітету міської ради

 

 

0

 

 

0

 

 

0

5.

Кількість об’єктів містобудування введених в експлуатацію

8

13

12

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей:

Генеральний план розвитку Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» у м. Чернігові з визначенням меж та зон охорони пам’яток заповідника дозволив більш раціонально використовувати як безпосередньо територію заповідника, так і територію його комплексної охоронної зони; вирішувати архітектурно-містобудівні завдання щодо забудови його комплексної охоронної зони; забезпечувати збереження архітектурних пам’яток заповідника, а також в цілому історичного обличчя міста та його культурної спадщини.

На жаль, замовником розроблення проекту містобудівної документації «Генеральний план розвитку Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» у м. Чернігові з визначенням меж та зон охорони пам’яток заповідника» - Міністерством регіонального розвитку,  будівництва та житлово-комунального господарства України на цей час не виконанні вимоги підпункту 1.1 пункту 1 рішення Чернігівської міської ради від 23 червня 2009 року «Про Генеральний план розвитку Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» у м. Чернігові з визначенням меж та зон охорони пам’яток заповідника» (39 сесія 5 скликання) щодо деталізації висотності забудови районів «Кавказ» та «Лісковиця» за секторами з урахуванням сприйняття цієї забудови з основних видових точок міста. Існуюче положення в деяких випадках призводить до виникнення непорозумінь між адміністрацією заповідника, яка керується у своїй роботі «Генеральним план розвитку Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» у м. Чернігові з визначенням меж та зон охорони пам’яток заповідника», та виконавчими органами міської влади, фізичними та юридичними особами-забудовниками, які спираються на вимоги «Тимчасового порядку використання території м. Чернігова», під час забудови території комплексної охоронної зони заповідника.

 

Начальник управління

архітектури та містобудування

Чернігівської міської ради                                                               С. С. Калюжний   


Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!