Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
14 липня 2017 р.

Звіт про повторне відстеження результативності регуляторного акта - рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 07 липня 2016 року № 274 «Про порядок встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі, закладів ресторанного господарства та сфери послуг у м. Чернігові

Звіт  про повторне відстеження результативності регуляторного акта -
рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 07 липня 2016 року  № 274 
«Про порядок встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі, закладів ресторанного господарства та сфери послуг у м. Чернігові

 

 1. Вид та назва регуляторного акта, результативність якого відстежується: рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 07 липня 2016 року № 274 «Про порядок  встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі, закладів ресторанного господарства та сфери послуг у м. Чернігові».

2. Назва виконавця заходів з відстеження: управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради.

3. Цілі прийняття акта: удосконалення порядку встановлення режиму роботи закладів торгівлі та сфери послуг та зменшення надмірного регулювання з метою створення сприятливих умов розвитку господарської діяльності у сфері торгівлі та наданні послуг.

4.  Строк виконання заходів з відстеження: з 14.06.2017 року по     11.07.2017 року.

5.  Тип відстеження: повторне відстеження.

6. Методи одержання результатів відстеження: аналітичний та статистичний.

7.  Дані та припущення, на основі яких відстежувалася  результативність даного акта.

Рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 07 липня 2016 року № 274 «Про порядок встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі, закладів ресторанного господарства та сфери послуг у м. Чернігові» було затверджено Положення про порядок встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг у м. Чернігові.

Положення визначає організаційно-правові засади порядку встановлення режиму роботи об'єктів торгівлі, закладів ресторанного господарства та сфери послуг, розташованих на території міста Чернігова та регламентує часові періоди протягом яких суб’єкт господарювання здійснює діяльність в об'єктах торгівлі, закладах ресторанного господарства та сфери послуг:

денний час –  з 8.00 год. до 22.00 год.

нічний час –  з 22.00 год. до 8.00 год.

Процедуру встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі, закладів ресторанного господарства та сфери послуг у денний час переведено у дистанційну форму: шляхом надсилання заповненої заяви на адресу управління економічного розвитку міської ради.

При встановленні режиму роботи у нічний час Комісією з організації роботи об’єктів торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг у м. Чернігові застосовується принцип мовчазної згоди.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта.

Кількість суб’єктів господарювання сфери торгівлі та надання послуг у м. Чернігові за останніми даними Державної податкової інспекції ДФС України становить 14567одиниць.

Кількість об’єктів торгівлі та сфери послуг, які зареєстрували встановлений режим роботи із урахуванням їхньої спеціалізації (заклад торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг) становить: денний режим – 45 об`єктів, нічний режим роботи – 94 об`єкти. Від загальної сфери суб`єктів господарювання  сфери споживчого ринку це становить 0,3% та 0,7% відповідно. Питома вага об’єктів торгівлі, послуг та ресторанного господарства, які встановили режим роботи становить 1%.

Кількість скарг громадян на роботу об’єктів торгівлі та сфери послуг у нічний час до Чернігівської міської ради та органів правопорядку становила:

- у період до прийняття рішення (07.07.2015 - 07.07.2016) – 33 скарги.

- у період набуття чинності рішення (07.07.2016 - 31.05.2017) – 56 скарг.

Таким чином, кількість скарг мешканців на роботу об’єктів торгівлі та ресторанного господарства у нічний час за період відстеження зросла на 69%.

9. Оцінка результативності реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.

Удосконалення порядку встановлення режиму роботи закладів торгівлі та сфери послуг та зменшення надмірного регулювання з метою створення сприятливих умов розвитку господарської діяльності у сфері торгівлі та наданні послуг досягнено частково.

Враховуючи викладене та результати експертизи рішення виконавчого комітету від 07.07.2016 № 274 «Про порядок встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі, закладів ресторанного господарства та сфери послуг у м. Чернігові», проведеної громадської організацією «Сяйво Сіверщини», управління економічного розвитку міста міської ради пропонує:

 внести зміни до регуляторного акту -  рішення виконавчого комітету від 07.07.2016 № 274 «Про порядок встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі, закладів ресторанного господарства та сфери послуг у м. Чернігові» шляхом скасування порядку встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі, закладів ресторанного господарства та сфери послуг у денний час.   

 

 

Начальник управління

економічного розвитку міста                                                  Л. В. Максименко

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!