Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
19 грудня 2017 р.

Звіт про базове відстеження результативності регуляторного акта - проекту рішення Чернігівської міської ради «Про встановлення мінімальної вартості місячної оренди 1 (одного) квадратного метра загальної площі нерухомого майна у місті Чернігові на 2018 рік»

Звіт про базове відстеження результативності регуляторного акта -
проекту рішення Чернігівської міської ради «Про встановлення мінімальної вартості місячної оренди 1 (одного)
квадратного метра загальної площі нерухомого майна у місті Чернігові на 2018 рік»

 

1. Вид та назва регуляторного акта:

Проект рішення Чернігівської міської ради «Про встановлення мінімальної вартості місячної оренди 1 (одного) квадратного метра загальної площі нерухомого майна у місті Чернігові на 2018 рік».

2. Назва виконавця заходів з відстеження результативності:

Фінансове управління Чернігівської міської ради.

3. Цілі прийняття акта:

Регуляторний акт розроблено відповідно до підпункту 170.1.2 пункту 170.1 статті 170 Податкового кодексу України та пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 року № 1253 «Про затвердження Методики визначення мінімальної суми орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб», статті 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Основними цілями прийняття проекту цього регуляторного акта є:

встановлення мінімальної вартості місячної оренди 1 (одного) квадратного метра загальної площі нерухомого майна у місті Чернігові на 2018 рік відповідно до законодавства;

врегулювання нормативно-правового простору;

створення умов для легалізації у місті діяльності фізичних осіб, які надають в оренду майно та  фізичних осіб-суб’єктів підприємницької діяльності, які визначили своїм видом діяльності здавання майна в найм, а також стабільності цін на послуги оренди нерухомості.

4. Строк виконання заходів з відстеження результативності: 04 грудня 2017 року по 18 грудня 2017 року.

5. Тип відстеження: базове відстеження.

6. Методи одержання результатів відстеження результативності:

Для проведення базового відстеження використовується статистичний метод одержання результатів відстеження. Для встановлення кількісних значень показників результативності регуляторного акта використовувалися дані Чернігівської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області, статистичні дані кожного місяця поточного року.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність даного акта, а також способи одержання даних:

Розмір мінімальної вартості місячної оренди 1 (одного) квадратного метра загальної площі нерухомого майна визначається відповідно до пунктів 4 та 5 Методики визначення мінімальної суми орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 року № 1253, та розраховується виходячи з:

- прогнозної середньорічної опосередкованої вартості будівництва 1 (одного) квадратного метра житла, яка визначена Міністерством регіонального розвитку та будівництва на 2018 рік на рівні 11 706 грн (Наказ № 195 від 09 серпня 2017 року «Про прогнозні середньорічні показники опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України на 2018 рік»);

- проектного строку експлуатації новозбудованих багатоповерхових будинків, який відповідно до інформації управління капітального будівництва Чернігівської міської ради складає 100 років.

Таким чином, мінімальна вартість місячної оренди 1 (одного) квадратного метра загальної площі нерухомого майна по місту Чернігову на 2018 рік визначається на рівні 9,76 грн (11 706 грн / (100 років * 12 місяців)).

8. Кількісні та якісні значення показників результативності регуляторного акта:

 

Показники результативності

9 місяців 2016

9 місяців 2017

Обсяг надходжень до бюджету податку з доходів фізичних осіб від громадян -квартироздавачів, тис.грн

1511,3

993,6

Кількість суб’єктів підприємницької діяльності-фізичних осіб та громадян, які здають в оренду приміщення, осіб

1202

1322

З метою обговорення, отримання пропозицій та зауважень проект даного рішення був розміщений на офіційній web-сторінці Чернігівської міської ради за адресою www.chernigiv‑rada.gov.ua у розділі «Регуляторна політика», рубрика «Оприлюднення проектів регуляторних актів».

У термін, передбачений для обговорення проекту рішення, до розробника проекту пропозиції або зауваження не надходили. в частині зміни показника опосередковної вартості спорудження житла по Чернігівській області, які були враховані.



Начальник фінансового

управління Чернігівської міської ради                                                  О. Ю. Лисенко

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!