Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 серпня 2018 р.

Звіт про базове відстеження результативності проекту рішення Чернігівської міської ради «Про заборону реалізації пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території м. Чернігова»

Звіт про базове відстеження результативності
проекту рішення Чернігівської міської ради «Про заборону реалізації пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території  м. Чернігова»

  

1. Вид та назва регуляторного акта: проект рішення Чернігівської міської ради «Про заборону реалізації пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території  м.Чернігова». 

2. Назва виконавця заходів з відстеження результативності: управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради. 

3. Цілі прийняття акта: 

- впорядкування роздрібного продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива (крім безалкогольного) шляхом встановлення заборони їх реалізації на території м. Чернігова в підприємствах торгівлі, крім закладів ресторанного господарства, у визначений час доби, а саме: з 22.00 год. до 08.00 год. ранку щоденно, враховуючи вихідні дні та свята;

- підвищення ефективності заходів з обмеження шкідливого впливу

- споживання алкогольних, слабоалкогольних  напоїв та пива, забезпечення благоустрою та додержання тиші у громадських місцях, а також зменшення кількості злочинів, вчинених у стані алкогольного сп’яніння у нічний час.  

4. Строк виконання заходів з відстеження: з 06.08.2018 по 21.08.2018. 

5. Тип відстеження: базове відстеження. 

6. Методи одержання результатів відстеження: аналітичний, статистичний. 

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних. 

Проект регуляторного акту передбачає заборону реалізації пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території м. Чернігова, крім закладів ресторанного господарства, у визначений час доби, а саме: з 22.00 год. до 08.00 год. ранку щоденно, враховуючи вихідні дні та свята, що вплине на формування політики спрямованої на стале зростання громади та реалізацію принципів соціально-відповідального бізнесу. 

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта. 

При відстеженні результативності будуть враховуватися наступні показники:

Кількість адміністративних порушень за ч.2 ст 156 КУпАП;

Кількість адміністративних покарань за порушення ч.2 ст 156- КУпАП;

Кількість проведених заходів роз`яснювальної роботи про шкідливий вплив споживання алкогольних, слабоалькогольних напоїв, у тому числі пива, та тютюнових виробів у загальноосвітніх навчальних закладах міста.

Кількість неповнолітніх осіб, які стали учасниками заходів роз`яснювальної роботи про шкідливий вплив споживання алкогольних, слабоалькогольних напоїв, у тому числі пива, та тютюнових виробів у загальноосвітніх навчальних закладах міста. 

Відстеження результативності регуляторного акту будуть виконані у строки, передбачені статтею 10 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності». 

Проект рішення Чернігівської міської ради «Про заборону реалізації пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території  м. Чернігова» та аналіз регуляторного впливу цього акту були оприлюднені з метою обговорення, отримання пропозицій та зауважень від  фізичних  та юридичних осіб,  їх об'єднань на офіційному веб-порталі Чернігівської міської ради за електронною адресою: www.chernigiv-rada.gov.ua у розділі «Регуляторна політика» (пункт «Оприлюднення проектів регуляторних актів»). 

До розробника проекту рішення «Про заборону реалізації пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території  м. Чернігова» у термін, передбачений для обговорення даного проекту, надійшла пропозиція від ПП Седам – Маркет» (вих. 982 від 19.07.2018), яка була розглянута та не врахована. 

 

 

Заступник начальника управління

економічного розвитку

міста міської ради                                                                                                   С. М. Святушенко

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!