Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
24 липня 2018 р.

Озвучена імовірна причина затоплення КНС у Чернігові 21 липня

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

Імовірну причину затоплення КНС-4 в Чернігові під час зливи 21 липня публічно назвав на щотижневій міській розширеній нараді керівник КП «Чернігівводоканал» Сергій Малявко.

За його словами, працівники водоканалу, які мають багаторічний стаж роботи в цій службі, стверджують, що в районі цієї станції під дорогою (проспектом Миру) раніше був і функціонував дощовий водовідвід. Але після будівництва газової АЗС і ремонту дорожного покриття водовідвід було засипано.

-         Підтвердження чи спростування цього ми отримаємо після проведення ретельного обстеження з розкопками, яким поки заважає підтоплення узбіччя, - сказав він.

Також по іншу сторону дороги в місці канави, яка слугувала природнім водовідводом, зараз розташований приватний будинок, законність зведення якого підприємству наразі невідома. Далі по трасі цієї канави деякі власники дачних будинків поставили вбиральні – імовірно, щоб було природнє очищення під час злив. Також канава по всій своїй довжині до Стрижня захаращена будівельним непотребом, - додав Сергій Малявко.

Підприємство пропонує цілий ряд заходів на упередження подібних затоплень у майбутньому: від підвищення відмостки навколо будівлі КНС і кращої її гідроізоляції – до відновлення або будівництва нового водовідводу поперек дороги. Частину цих заходів підприємство зробить своїм коштом, але відновити трубопровід – не в його компетенції.

Окрім того, потрібно розібратися, яким чином і з чиєї вини сталося засипання цього трубопроводу.

Чернігівський міський голова публічно підтвердив готовність міста звернутися для розслідування цього факту до правоохоронних органів. На нараді він доручив директорові КП «Чернігівводоканал» скласти відповідну заяву в поліцію.

Як відомо, великою зливою 21 липня в Чернігові був не тільки повністю затоплений машинний зал КНС №4, від роботи якої залежить водопостачання і водовідведення всього району ЗАЗу, але й утворився провал асфальтового покриття дороги навпроти неї, що теж може бути пов’язане з пошкодженням вищевказаного дощового водовідводу.

 


Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!