Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
10 червня 2011 р.

До Чернігівської міськради за місяць надійшло 16 інформаційних запитів про публічну інформацію


Фото № 1

До Чернігівської міськради за місяць дії Закону України "Про доступ до публічної інформації" надійшло 16 інформаційних запитів. Про це під час засідання "круглого" столу повідомила начальник відділу зв'язків з громадськістю міськради Ірина Соломаха.

За її словами, питання, порушені в інформаційних запитах, стосувалися формування тарифів на проїзд у громадському транспорті, графіків освітлення міста, перейменування та значення назв вулиць тощо.

"Усі відповіді на запити надано вчасно", - наголосила начальник відділу зв'язків з громадськістю міської ради. Вона також підкреслила, що відповідно до закону, зараз усі проекти рішень виконавчого комітету та міської ради, як і власне самі рішення, розміщуються на офіційному веб-порталі Чернігівської міської ради. Тож І.Соломаха зауважила, що журналісти можуть користуватися інформацією, розміщеною на сайті, а під час сесій окремі пакети документів готуватися не будуть, окрім питань, внесених в оперативному порядку.

Радник міського голови Ірина Синельник зазначила, що прийнятий закон є кроком уперед у розвитку громадянського суспільства, сприяє відкритій діяльності органів влади. Вона також висловила побажання, щоб запити, які подаються громадськими організаціями, не збирались заради лише самих запитів.

"Круглий" стіл на тему: "Місяць доступу до інформації - теорія і практика" у Чернігові організував місцевий осередок ВМГО "Демократичний альянс".

Загалом, учасники "круглого" столу погодилися, що прийнятий закон про доступ до публічної інформації є важливим інструментом для взаємодії і суспільного контролю громадськості за діями влади.

Закон України "Про доступ до публічної інформації" набув чинності     9 травня 2011 року.

 

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!