Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
29 січня 2015 р.

У Чернігові цього року за рахунок міського бюджету харчуватимуть учнів 1-4 класів


Фото № 1

У Чернігові за рахунок міського бюджету цього року харчуватимуть школярів молодших класів. Відповідне рішення ухвалено під час чергового засідання виконавчого комітету Чернігівської міської ради.

Згідно з документом, до категорій, які харчуватимуться за кошти міського бюджету у школах та дитячих садках, потрапили діти-сироти, діти-інваліди, діти, позбавлені батьківського піклування, діти із малозабезпечених родин, а також учні 1-4 класів.

Крім того, виконавчий комітет переглянув вартість дитячого харчування у дошкільних та загальноосвітніх закладах. За словами начальника управління освіти Володимира Купріяненка, востаннє ціни на сніданки та обіди у школах і дитсадках переглядалися у 2011 році. "Щоб дотримуватися фізіологічних норм харчування, необхідно переглянути вартість", - пояснив посадовець. Підвищення відбудеться у межах 25-30%.

З 1 лютого вартість сніданків у школах для учнів 1-4 класів становитиме 6 грн. з бюджету плюс батьківська доплата 3 грн., обіду для школярів у групі продовженого дня – 9 грн. У дошкільних навчальних закладах у ясельних групах вартість харчування на день складатиме 14 грн., у садових групах – 15 грн., а в групах із цілодобовим перебуванням – 18,75 грн. Згідно з рішенням виконкому, вартість харчування дітей на час оздоровчої кампанії збільшуватиметься на 10%.

За інформацією заступника міського голови – начальника управління фінансів міської ради Віктора Бистрова, у проекті міського бюджету на 2015 рік, що має розглядатися на сесії міськради 30 січня, на харчування дітей у дошкільних та загальноосвітніх закладах передбачено 18,9 млн. грн., що на 3% більше  рівня 2014 року. Для забезпечення внесених змін у вартості харчування школярів і дошкільнят місто має додатково спрямувати ще 9,7 млн. грн. Саме така сума коштів має надійти до міської скарбниці цього року від оподаткування комерційної нерухомості, у разі схвалення цього податку на сесії міськради.

Міський голова Олександр Соколов підкреслив, що місто має дотримуватися досягнутих стандартів шкільного харчування. "Ми повинні бути одностайними щодо здоров'я дітей. Це питання пріоритетів", - наголосив він.


Ірина Синельник

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!