Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
23 червня 2016 р.

Центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» - 20 років

+5
+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8

Сьогодні у м. Чернігові  відбулися  урочистості з нагоди 20-ї річниці діяльності Центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» і 10-ї річниці Обласного Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

У заході взяли участь Надзвичайний та Повноважний Посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф, Уповноважений Президента України з прав дітей Микола Кулеба, голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Ігор Вдовенко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, представники міністерства охорони здоров’я, соціальної політики, делегації англійських благодійних організацій та  вітчизняні благодійники.

Урочисте зібрання відкрив директор Центру Василь Пасічник. Він привітав всіх присутніх із 20-річчям закладу, в якому за цей час існування пройшли реабілітацію десятки тисяч дітей, більшість дітей досягли значного покращення якості життя.

Василь Пасічник коротко ознайомив учасників зібрання з історією заснування Центру, напрямками його роботи та методиками надання комплексних медичних, психологічних, соціальних, педагогічних послуг дітям-інвалідам.

Обласний Центр відкритий у вересні 2006 року, фінансується з обласного бюджету. На базі Центру реалізується спільна з зарубіжними організаціями програма надання гуманітарної допомоги.

Розповідаючи про створення Центру 20 років тому, Василь Пасічник зазначив, що важка економічна ситуація у країні не дозволила це зробити повністю за державні кошти - і тоді на допомогу прийшли благородні люди з Великої Британії, США та Бельгії. 10 років тому вони також допомогли у створенні й обласного центру.

За його словами, у Центрі наразі проходять лікування й діти переселенців з Донецької та Луганської областей. Він також повідомив, що за погодженням з облдержадміністрацією виготовлено проектно-кошторисну документацію на другу чергу будівництва та реконструкції обласного центру реабілітації дітей-інвалідів. Вирішується питання початку реалізації проекту у другій половині 2016 року. Загальна вартість проекту – 17 мільйонів гривень. Цьогоріч заплановано виділити 9,5 мільйонів, наступного року – близько 8 мільйонів гривень.

 

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, вітаючи колектив закладу зі святом, зазначив, що працівники «Відродження» роблять неоціненний внесок, щоб хворі діти відчували себе щасливими. Микола Кулеба підкреслив, що Чернігівський Центр «Відродження» – це найкращий реабілітаційний центр в Україні й варто використовувати його найкращі практики для поширення досвіду по всій країні. Адже на сьогодні в Україні проживає 153 тисячі дітей-інвалідів і їх кількість, на жаль, зростає.

Посол Великої Британії Джудіт Гоф у своєму привітанні зауважила, що вражена позитивними результатами діяльності Центру «Відродження» щодо реабілітації дітей-інвалідів та колосальною роботою тисяч людей, організацій та благодійників, які опікуються проблемами знедолених дітей. Вона зазначила, що з радістю продовжуватиме плідне співробітництво посольства Великої Британії в Україні з Центром.

У вітальному слові Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко висловив щиру подяку всім працівникам закладу, меценатам та благодійникам і особисто керівнику закладу Василю Пасічнику, завдяки яким вдалося досягти високих результатів у допомозі дітям з особливими потребами та їх інтеграції до соціального простору.

«Піклування про людей з особливими потребами визначає рівень цивілізованості суспільства, а Україна сьогодні рухається у бік високих європейських та міжнародних стандартів», - зазначив він.

 

Працівників Центру з 20-річним ювілеєм привітали також голова облдержадміністрацїї Валерій Куліч, голова облради Ігор Вдовенко, представники благодійних англійських та вітчизняних організацій, зокрема: «Англійська допомога знедоленим дітям» Джордж та Маріон Міллз, «Допомога Фелстед знедоленим дітям» Алан Хіллар та Полін Крейвен та багато інших.

Для присутніх зачитали вітальні листи від Народного депутата України Сергія Березенка та Міністра соціальної політики України Андрія Реви.

Представники благодійних організацій Великої Британії, вітчизняних благодійних фондів та працівники Центру отримали Подяки та Почесні грамоти  голови обласної державної адміністрації, обласної ради та міського голови.

Гості мали можливість ознайомитись з умовами надання медичних послуг у центрі, з напрямками роботи спеціалістів, в тому числі: логопедів, психологів, педагогів. Проводяться масаж, заняття з фізичної реабілітації, хореографії, музичної терапії.

В основу лікувального процесу у центрі «Відродження» закладена модель "Тандем", яка схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Застосовуються новітні технології комплексної реабілітації із використанням сучасного закордонного та вітчизняного обладнання. На сьогодні висококваліфіковану допомогу у центрі отримують 200 пацієнтів міста та області, 128 з них тут перебувають цілодобово.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!