Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
11 січня 2017 р.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міської ради

 

Поштова адреса:

14013, м. Чернігів, вул. Гетьмана Полуботка, 70

Години прийому громадян:

з 8:00 до 17:00 год.

Перерва на обід з 13:00 до 14:00 год.

Телефони: 

(0462) 626-480; факс: (0462) 626-472

Електронна адреса: 

[email protected]

 

 

Основні завдання, функції та напрямки роботи:

1. Участь у реалізації заходів державної політики у сфері цивільного захисту населення і території міста від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

2. Участь в організації відновлювальних робіт із ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та подій.

3. Розроблення і здійснення заходів щодо підтримання готовності органів управління та сил міської субланки до дій за призначенням у мирний час та в особливий період.

4. Здійснення разом з іншими органами управління міської субланки інформаційного забезпечення та впровадження сучасних інформаційних технологій.

5. Управління бере участь у розробленні і здійсненні заходів щодо удосконалення організації цивільного захисту, запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, реагування на них, ліквідації їхніх наслідків, захисту та життєзабезпечення постраждалого населення.

6. Управління здійснює у межах своїх повноважень збір, накопичення, обробку і аналіз інформації про стан техногенної та природної безпеки у місті.

7. Координує діяльність служб цивільного захисту щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та ліквідації їхніх наслідків.

8. Організовує оповіщення керівного складу органів управління та сил міської субланки.

9. Управління бере участь:

9.1. У прогнозуванні ймовірності виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, здійсненні районування територій за наявністю потенційно небезпечних об'єктів і об'єктів підвищеної небезпеки та загрози виникнення стихійного лиха.

9.2. У підготовці для подання виконавчому комітету Чернігівської міської ради пропозицій щодо використання міського матеріального резерву та розподілу коштів резервного фонду бюджету Чернігівської міської територіальної громади для запобігання, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, надання матеріальної та фінансової допомоги населенню, яке постраждало внаслідок надзвичайних ситуацій.

9.3. У проведенні аналізу та розслідуванні причин виникнення надзвичайних ситуацій.

9.4. В організації відновлювальних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, що проводяться силами міської субланки.

9.5. У впровадженні в практику досягнень науки і техніки з питань запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, зменшення впливу негативних наслідків та проведення робіт з їхньої ліквідації.

9.6. В організації та проведенні підготовки органів управління та сил міської субланки, населення до дій у надзвичайних ситуаціях у мирний час та в особливий період, зокрема підготовки учнів і студентів з питань безпеки життєдіяльності та цивільного захисту.

9.7. У розробці та організації здійснення заходів щодо евакуації населення із зон надзвичайних ситуацій та зон можливих бойових дій в особливий період.

10. Управління утримує на балансі матеріально-технічні ресурси Чернігівського міського матеріального резерву, призначені для здійснення заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, ліквідації їхніх наслідків і надання термінової допомоги постраждалому населенню.

11. Бере участь, спільно з центральними органами виконавчої влади, що реалізують державну політику у сфері цивільного захисту, в проведенні  контролю за створенням фонду захисних споруд цивільного захисту, готовністю його об’єктів до використання за призначенням, в порядку встановленому законом.

12. Разом з Чернігівським районним управлінням Головного управління ДСНС України у Чернігівській області:

12.1. Здійснює перевірки органів управління та сил міської субланки, а також підприємств, установ та організацій міста незалежно від форми власності і підпорядкування, щодо реалізації заходів державної політики у сфері цивільного захисту населення і території міста від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

12.2. Подає Чернігівському міському голові пропозиції щодо потреби в засобах радіаційного і хімічного захисту для забезпечення непрацюючого населення і сил міської субланки, а також щодо місць їхнього зберігання.

13. Здійснює контроль за накопиченням та зберіганням засобів радіаційного і хімічного захисту для забезпечення непрацюючого населення і сил міської субланки та їхню своєчасну видачу під час загрози виникнення або виникнення радіаційних і хімічних аварій.

14. Організовує та забезпечує роботу Чернігівської міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та Чернігівської міської евакуаційної комісії.

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!