Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
30 квітня 2024 р.

Руйнація колектора на Масанах. Які варіанти вирішення


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Цієї суботи, 27 квітня, в мікрорайні Масани (біля магазину «Велмарт») комунальники зафіксували пошкодження асфальтобетону відразу в кількох місцях, там, де прокладено каналізаційний колектор діаметром 600 мм. Про питання та варіанти його вирішення під час загальноміської наради 30 квітня доповідав директор КП «Чернігівводоканал» Сергій Малявко. 

– Складність в тому, що він проходить через забудову (торгові точки – ред.), – зазначив Сергій Малявко. – Для того, що розкопати цей колектор і зробити відкритим способом, ширина котловану має бути метрів десь 10. Тобто, всі ці  забудови можуть бути безпосередньо в траншеї. 

Зараз для вивчення проблеми та прийняття найоптимальнішого рішення для її усунення, залучається спецобладнання та зовнішні спеціалісти. Зазначимо, що колектор 1990 року будівницва і через нього здійснюється водовідведення понад 10 багатоповерхових будинків у мікрорайоні Масани.

– Є варіант робити колектор зсередини, тобто методом санації. Для цього з міста Суми ми запросили фахівців зі спеціальним роботом та профільну організацію, яка робить ремонти колекторів зсередини. Сьогодні-завтра проведемо телеметрію і будемо приймати рішення, який вид робіт застосовувати, – проінформував директор КП. 

Також Малявко додав, що критичної ситуації із водовідведенням наразі немає, комунальне підприємство забезпечене спецтехнікою для перекачування. У разі ж виконання аварійних робіт відкритим способом, доведется тимчасово припинити водопостачання до понад 10 будинків, зазначив керівник КП. 

Пресслужба Чернігівської міської ради

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!