Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
13 вересня 2017 р.

Про будівництво пункту тимчасового утримання тварин

+7
+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
    Після коригування проекту та проведення процедури закупівель, у серпні поточного року відновлені роботи з будівництва пункту тимчасового утримання тварин по вул. Володимира Дрозда (вул. Любченка). У результаті проведення тендеру виконавцем робіт по будівництву Пункту було визначено ТОВ «ВКФ «Промкомплект».     

На даний час підприємством ведуться роботи по будівництву карантину та прибудови до адміністративно-виробничої будівлі. Закладено фундаменти, їх утеплено, зводяться стіни та ведеться прокладання внутрішніх систем каналізації. Будуються вольєри. Будівництво пункту тимчасового утримання тварин по вул. В. Дрозда (Любченка) було призупинено на початку 2017 року зв'язку з необхідністю внесення змін до проекту з метою попередження проблем експлуатації Пункту.     

Після коригування проекту вартість будівництва зросла на 6,5 млн. грн. До коригування були виконані будівельні роботи на суму в 3,1 млн грн.     

Доопрацьований проект передбачає розміщення прибудови до адміністративної будівлі, що вміщуватиме наступні опалювальні приміщення: - діагностичне приміщення; - приміщення операційної;- післяопераційний стаціонар.       

Також додатково буде облаштовано котельну та опалювальний карантин для забезпечення перетримки виловлених тварин до стерилізації.Проект передбачає збільшення об`єму тепло-, водо- та електромереж, розширення території благоустрою, а також придбання додаткового устаткування, що включає меблі, інвентар, медичне обладнання (у т.ч. апарат УЗД, рентген-апарат).        

Проектна потужність Пункту розрахована на утримання 183 тварин (це – зона вигулу), по 24 тварини уміщатиме приміщення карантину та приміщення післяопераційної перетримки.     

Діяльність Пункту буде спрямована на регулювання чисельності тварин за допомогою методу біостерилізації. Відповідно до цього методу бездомні тварини після вилову стерилізуються, вакцинуються, проходять обробку від паразитів і повертаються на місце вилову під опіку зоозахисників. Після стерилізації в Пункті собаки стають епідеміологічно безпечними і не дають приплоду. Таким чином, чисельність тварин не збільшується і через певний час починається значне природне зменшення їх чисельності. Крім того, планується проведення роботи по влаштуванню безпритульних тварин в сім'ї. Окремий порядок дій буде застосовуватися до особливо агресивних і невиліковно хворих особин.



За інформацією Управління житлово-комунального господарства міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!