Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
11 січня 2018 р.

Приміщення школи №10: які тріщини видно неозброєним оком (ФОТОРЕПОРТАЖ)

+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7

Пошкоджену прибудову та виниклі на ній тріщини в чернігівськії школі № 10 сьогодні оглядали профільні заступники Чернігівського міського голови Андрій Черненко та Олександр Атрощенко. Під час інспектування будівлі були також присутні начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Григорій Годун, начальник міського відділу УДСНС України у Чернігівській області Петро Дьогтяр, фахівці з управління освіти та інженери-геодезисти.

При огляді будівлі та її пошкоджень з подвір’я та з середини неозброєним оком було видно тріщини на стику основної будівлі школи та прибудови до неї.

Спілкуючись з керівництвом школи заступники міського голови неодноразово наголошували, що приймати рішення та обирати якісь дії по усуненню цієї проблеми потрібно після проходження всіх експертиз. Це  експертні висновки інженерів-геодезистів та висновків київського інституту будівельних конструкцій.

Інженери-геодезисти, які були присутні на огляді будівлі розповіли на яких ґрунтах збудований фундамент прибудови:

- Школа побудована на прохідній долині, яка складається з пісків.Особливо з пилуватих пісків. Такі піски є самі ненесучі. Якщо брати розрахунковий тиск, то в водонасичених та припилуватих  пісках він складає 100 мегапаскалів, а в плесо  скаладає 200 мегапасклів. Ці піски взагалі дуже слабі для будівництва. При водонасичені ці суміші приходять до плавучого стану, тобто вони вбирають у себе воду і розповзаються. І в результаті всіх цих процесів получилася  верховодка (підземні води). У умовах цієї верховодки піски і супеси знизили свою міцність. Також ці піски є небезпечні тим, що вони є тиксотропні, тобто при умовах невеликої вібрації грунти починають просідати.

Нагадуємо, що вчора, 10 січня, було засідання Комісії з питань надзвичайних ситуацій Чернігівської міської ради на якій прийняте рішення, що  з 15 січня не експлуатувати будівлю цієї школи до одержання подальших експертних висновків.

Також сьогодні, 11 січня, на 18.00 призначені батьківські збори, на яких батькам учнів 10-ї школи буде дана вичерпна інформація й відповіді на всі питання. На батьківських зборах будуть присутні відповідальні представники управління освіти та управління МНС.


        Саморобні підпірні конструкції 
       

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!