Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
22 лютого 2018 р.

Василь Білогура: У питанні поділу класів на групи все буде як і раніше


Фото № 1

Останнім часом в інформаційному просторі з’явилося багато чуток, пов’язаних з нібито можливим погіршенням умов праці вчителів, скороченням вчителів, відміною поділів на класи й тому подібним. Днями була зареєстрована петиція, яка має на меті нав’язати думку, що хтось буцімто хоче заборонити поділ класів на групи.

Ситуацію коментує начальник Управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура:

- Останнім часом певні політичні сили намагаються зманіпулювати питаннями вчителів щоби отримати, мабуть, політичні бали. Я, як керівник управління освіти міста, хочу повідомити всім – і педагогам, і решті чернігівців, - що ніякого скорочення не заплановано і його не буде. Жодних вказівок щодо скорочення педагогічних працівників управління освіти не видавало. Поділ класів на групи на сьогоднішній день в умовах попередньої тарифікації на 2018-2019 навчальний рік (яка буде встановлена з 1 вересня 2018 року) фактично передбачений у відповідності до наказу Міністерства освіти і науки України №128, який діє вже кілька років і зміни до якого не вносилися. Рішення про поділ класів приймає керівник навчального закладу (директор) спільно з педагогічною радою.
На жаль, питання освіти завжди було і залишається досить вигідним для того, щоб його розхитувати на політичній арені. І останнім часом це навіть посилилося з боку деяких політичних партій. Вважаю, що штучне поширення таких неправдивих чуток – неповага до вчителів, - зазначив керівник управління освіти.

 

 


Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!