Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
25 квітня 2018 р.

На архітектурно-містобудівній раді погодили проект будівництва школи-садочка в мікрорайоні "Бобровиця"

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

У Чернігові 24 квітня на засіданні міської архітектурно-містобудівної ради погодили проект будівництва школи-садочка в мікрорайоні "Бобровиця". Новий заклад будуватиметься на тому місті, де зараз розташована Чернігівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 23.

Загалом було запропоновано 4 варіанти ескізних проектів. Перший, який і був затверджений членами містобудівної ради, передбачає, що цей навчальний заклад включатиме школу та садок і буде розрахований на 345 місць. Крім того, матиме спільні адміністративну частину, кухню, столову та пральню. Корпус школи буде чотириповерховим, на 270 місць (6517 кв. м), а дитячий садок – триповерховим, включатиме 4 групи на 75 місць (1577 кв. м). На території цього закладу також будуть розташовані спортивні та дитячі майданчики. Центральний в’їзд буде з вул. Шевченка, а технічний - з вул. Шкільна.

За словами розробника проекту - керівника архітектурного бюро «Аттік» Сергія Толкунова, перевагою цього варіанту є те, що він компактний і оптимальний за площею. Орієнтовна вартість будівництва складе близько 97 млн грн.

У ході обговорення Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що однією з проблем містобудівного характеру є те, що там обмежена територія. Якщо на цій території будувати школу-садок, додержуючись кількісного показника та всіх сучасних норм на одну особу, то ми виходимо на висоту цієї будівлі в 4 поверхи. Якщо зменшити поверховість, то відповідно зменшиться й кількість місць - і тоді діти знову навчатимуться в інших районах. Іншого ж місця для будівництва в цьому мікрорайоні немає.

Міський голова також пояснив:

- Сьогодні нам потрібно ремонт інфраструктури та заміну комунікацій зробити захищеною статтею. Якщо цього не зробити джерела життєзабезпечення цілих мікрорайонів міста будуть виключатися. Або взагалі все буде зупинятися і туди будуть направлятися кошти.

Якщо ж робити все планово - всі ті об’єкти, що забезпечують зручності для людей, треба «різати по живому». Але суспільство до цього не готове і жодна влада цього на себе не візьме.

Тому поки ситуація дозволяє, ми будемо цей об’єкт будувати. 

Другий запропонований варіант відрізнявся від першого тим, що будівля ДНЗ – двоповерхова, загальна площа - менша на 1 тис. кв. м. Але вартість – 96,7 млн грн. Члени містобудівної ради вирішили, що вигідніше будувати за першим проектом.

Третій та четвертий проекти були запропоновані як альтернативні. Вони передбачали будівництво тільки дитячого садочку та тільки школи. Після розгляду графічних матеріалів було вирішено, що такі проекти – недоцільні.

Тепер наступним кроком буде доопрацювання проекту з урахуванням всіх пропозицій. Потім робитиметься містобудівний розрахунок, який дозволить зрозуміти, які документи потрібно розробляти далі.

Як було зазначено на засіданні міської архітектурно-містобудівної ради, на даний час будівля школи № 23 дуже стара і зношена, вона довоєнної побудови (1929 р.), й потребує приведення до санітарних і протипожежних норм. Спортзал розташований окремо, туалети знаходяться на вулиці. Наразі в цій школі навчається близько 220 дітей.

 



Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!