Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
3 травня 2018 р.

Нове життя проекту Бюджету участі, втіленого в 2017 році


Фото № 1
Фото № 2

Продовжуємо послідовно знайомити чернігівців з підсумками реалізації проектів Бюджету участі в 2017 році.

(Звіт-презентація виконання цих проектів відбувся в Чернігівській міській раді 20 квітня).

Серед втілених проектів-переможців міської програми Бюджету Участі був проект «Допомога онкохворим дітям міста Чернігова».  Він передбачав надання чернігівським родинам, які спіткала така біда, грошової допомоги з міського бюджету в розмірі 7 тис. грн.

Проект виконаний в повній мірі, допомога надана всім, хто підпадає під критерії та звернувся за нею. Протягом року її одержали батьки 22 дітей з онкологічними захворюваннями.

Автор  проекту – чернігівка Наталія Чучвага – подавала його і на наступний рік, але цього разу набраних голосів для перемоги виявилося недостатньо. Разом з тим, і громадськість міста, і депутати міської ради були єдині в думці про те, що таку допомогу з бюджету територіальної громади слід продовжувати.  Підтримку громадськості засвідчив навіть той факт, що така петиція на веб-порталі Чернігівської міської ради за місяць набрала 302 голоси підтримки при 250 необхідних.

Тому місто пішло на те, щоби з 2018 року цей проект Бюджету участі одержав продовження вже як міська програма. Відповідне рішення Чернігівський міський голова та депутати міської ради прийняли на сесії 30 листопада минулого року. Тепер, з 1 січня 2018 року, така допомога - 10 тис. грн на лікування кожної дитин з онкозахворюванням - стала щорічною.


 

    - Я своїм проектом привернула увагу громадськості та реалізувала власну мрію. Зараз, коли цей проект прийнятий як програма, вважаю, що  добилася максимуму, - говорить Наталія Чучвага сьогодні. – Цього року я подавати проектів не планую, але іншим бажаю теж іти цим шляхом – брати участь у програмі Громадського бюджету, подавати і підтримувати проекти, досягати своєї мети.

 



Дивіться також:

Про реалізацію проектів громадського бюджету в 2017 році звітували у міській раді

У Чернігові з 1 січня на лікування онкохворих дітей з міського бюджету надаватиметься допомога у розмірі 10 000 грн


Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!