Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 липня 2018 р.

Пункт тимчасового утримання тварин у Чернігові починатиме свою роботу


Фото № 1
Фото № 2

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради вчора, 5 липня, погодив проект рішення про надання згоди на укладення договору відповідального зберігання з правом користування пункту тимчасового утримання тварин. Дане рішення дозволяє управлінню ЖКГ укласти угоду з організацією, яка надаватиме послуги з регулювання чисельності безпритульних тварин, і почати роботу Пункту.

Начальник Управління житлово-комунального господарства міської ради Ярослав Куц на засіданні виконавчого комітету повідомив, що Пункт побудований та введений в експлуатацію. Йому присвоєна адреса – вул. Володимира Дрозда, 20а. Проведена відкрита закупівля на визначення організації, що забезпечуватиме роботу Пункту до 31 грудня 2018 року (посилання на закупівлю на сайті Prozorro - https://goo.gl/ZJ9SVp). Переможцем тендеру стала громадська організація «Крок до тварин», яка й буде відповідати за роботу пункту тимчасового утримання тварин до кінця року.

Відповідно до результатів закупівлі, вартість послуг з регулювання чисельності безпритульних тварин у цей період складатиме 999 000 грн. Сюди входять комунальні та ветеринарні послуги, відлов, утримання, лікування, стерилізація, годування тварин.

Міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що за приклад організації чернігівського пункту тимчасового утримання тварин взята модель схожого львівського закладу. Однак, у Львові ним керує спеціальне комунальне підприємство, якому допомагають волонтери, функціонує воно теж за кошти міського бюджету. Саме місто поділене на квадрати, за кожним з них закріплений волонтер. Усі волонтери слідкують за переміщеннями тварин, ведуть їх облік та обмінюються відповідною інформацією. Завдяки всьому цьому пункт утримання працює більш-менш ефективно.

У Чернігові пункт тимчасового утримання тварин почне роботу під керівництвом громадської організації, але, як додав Ярослав Куц, все ж бажана його передача на баланс комунального підприємства. Це необхідно виключно для нарахування амортизації та для того, щоб всі напрацювання залишалися в комунальній власності – це стосується бази даних та інших нововведень в організації роботи та управлінні закладом.

Владислав Атрошенко, користуючись нагодою, звернувся до усіх зооактивістів та волонтерів, які переймаються безпритульними тваринами:

«Прошу увесь Ваш досвід, добре серце та цікаві пропозиції у питанні утримання тварин спрямувати на підтримку організації-переможця, яка буде тимчасово обслуговувати цей об`єкт, щоб ми почали ефективно впроваджувати програму роботи з безпритульними тваринами. Тоді із зусиллями міської влади це буде спільна відповідальність громадських активістів, волонтерів, які вимагали будівництва цього пункту для утримання тварин. І, я думаю, не буде жодної логіки в тому, щоб витратити стільки коштів і щоб цей напрямок у нас ефективно не запрацював. Я сподіваюся на свідомість громадян, я сподіваюся на добре серце і що в цьому напрямку ми будемо європейським містом».

Міський голова додав, що щороку в місті через Пункт буде проходити все більше тварин, яких будуть стерилізувати та лікувати, зникатимуть випадки знущання над тваринами – їх розстріли, вбивства, катування, а натомість тварини перестануть бути небезпечними. Але цього можна буде досягти тільки за активної підтримки і допомоги усієї громади.

 

Управління житлово-комунального господарства міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!