Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
26 липня 2018 р.

103 тисячі чернігівців вже підписали декларацію з лікарем


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Вже 103 тисячі чернігівців підписали декларації з сімейними лікарями. Це 36% від усіх потенційних пацієнтів Чернігова. Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я міської ради Владислав Кухар.

Термін підписання декларації - безстроковий, тобто пацієнти можуть її укласти у будь-який час за їх бажанням. Але швидше – краще, бо тоді чіткіше і якісніше зможе запрацювати система «гроші ходять за пацієнтом». Чим більше підпишуть декларацій, тим краще буде для медичних закладів, коли вони будуть вступати в юридичні відносини з Національною службою здоров’я України.

Наразі заклади охорони здоров’я Чернігова готуються до «другої хвилі» підписання договорів з НСЗУ. За інформацією МОЗУ відбуватиметься це орієнтовно з 1 жовтня.

Міським медичним закладам наданий дозвіл на укладення договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій з Національною службою здоров’я України. Він укладатиметься з метою створення ефективного механізму фінансування надання первинної медичної допомоги за рахунок державного бюджету в рамках відповідної програми для забезпечення збереження та відновлення здоров’я населення. Таке питання розглядалося сьогодні, 26 липня, на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради. Прийняте рішення - це один з юридичних етапів, який необхідний для реалізації медичної реформи в Україні.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!