Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
13 серпня 2018 р.

Окрема платіжка за вивезення і знешкодження сміття – вимога закону


Фото № 1

Мешканці чернігівських багатоповерхівок уперше сплатили за вивезення та знешкодження сміття в липні, по квитанціх за червень. Разом з тим, у деяких містян продовжують виникати запитання у зв’язку з цим нововведенням. Аби відповісти на них, повертаємося до цієї теми.

Послуга з вивезення та знешкодження побутового сміття оплачувалася чернігівцями завжди. Втім до червня її вартість була включена у квитанції за послуги з утримання будинків. Нещодано прийнятий Закон України «Про житлово-комунальні послуги» містить норму, через яку ці дві послуги мають бути розділені.

Позаяк закон стосується всієї держави, таке розділення тарифів відбулося не тільки в Чернігові, а й в усіх інших містах України, де вони не були розділені раніше. До речі, таких міст залишалося небагато. Адже у більшості обласних центрів послугу з вивезення та знешкодження побутового сміття вивели з тарифу на утримання будинків вже давно, рік і більше тому.

Оплата вивезення та знешкодження побутового сміття у Чернігові за окремою квитанцією не залежить від того, яка організація обслуговує будинок – жек, управляюча компанія чи ОСББ. У будь-якому випадку мешканець платить за це самостійно і напряму. 

У Чернігові вивезенням та знешкодженням побутового сміття займається комунальне підприємство АТП-2528. Воно ж і одержує оплату за цю послугу. 

Підприємство працює зараз у непростих умовах – наприклад, гостро відчуває нестачу водіїв сміттєвозів. Але намагається покращувати умови праці, збільшуючи заробітну плату відповідно до вимог законодавства. Таким чином, своєчасна оплата роботи працівників АТП-2528 напряму залежить від того, наскільки вчасно і повно чернігівці сплачують за послугу вивезення та знешкодження сміття.

Кожну нову квитанцію потрібно оплачувати до 20 числа, інакше сміття просто не буде кому вивозити.

Тариф за вивезення і утилізацію сміття в Чернігові був і залишається серед найнижчих в Україні та становить на місяць з людини 10,84 грн (багатоквартирне житло) та 12,76 грн (приватне житло).

Контактні дані КП АТП-2528:

Телефон для багатоквартирних будинків: 61-00-97.  Приватний сектор: 61-00-87.

Адреса: вул.1 Травня, 173  (Понеділок-четвер: з 8:00 до 17:00, перерва з 12:00 до 13:00. П’ятниця – неприймальний день, як і 3 останні дні місяця. Вихідні – субота, неділя).


 

Також звертаємо увагу містян: одночасно з липня на кілька відсотків зріс тариф на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (тобто, плата за послуги ЖЕків чи інших обслуговуючих організацій).

Підвищення різниться, у залежності від того, яка організація обслуговує будинок. І обумовлене об’єктивними причинами: зростанням ціни палива, електроенергії, підвищення мінімальної заробітної плати, витрат на ремонт та обслуговування спецтехніки та інших складових. 

 

* * *

Попередня інформація на цю тему:

У Чернігові виконком затвердив тариф на послуги поводження з побутовими відходами


Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!