Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
16 серпня 2018 р.

Чи доцільна подальша експлуатація приміщення загальноосвітньої школи № 10?


Фото № 1

Про це говорили сьогодні, 16 серпня, на засіданні Комісії з вивчення питання технічного стану прибудови вбиралень до основної будівлі Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 10 та можливої її подальшої експлуатації за цільовим призначенням (далі – Комісія).

Це вже не перше засідання Комісії, втім конкретних рішень щодо доцільності капітального ремонту прибудови школи прийнято не було.

На даний час школа не функціонує через аварійний стан прибудови, де розташовані туалети. За даними технічної експертизи, експлуатація прибудови школи неможлива. Такий же висновок і повторної експертизи, яка була замовлена на прохання батьків учнів.

Наразі для того, щоб зрозуміти доцільність вкладення коштів у капітальний ремонт прибудови, потрібно замовити проект. Для цього з міського бюджету виділено 100 тис. грн.

Сам же ремонт обійдеться міській громаді не менш як у 20 млн грн. Таку суму озвучили представники кількох проектних організацій, до яких попередньо звертались за консультацією. Якщо ж ремонтувати наступного року – то майже у 25 млн грн, якщо враховувати інфляцію, здорожчання енергоносіїв та збільшення заробітних плат будівельникам у Чернігові.

Наразі школа закрита, всі учні та увесь педагогічний колектив переведені у будівлю школи №6, де їм забезпечили достатню кількість приміщень.

Про недоцільність витрачання таких коштів для ремонту тільки одного закладу вже виступили директори усіх середніх шкіл міста. Адже потреба у коштах на ремонт є у всіх навчальних закладах. Для порівняння: Програма поліпшення матеріально-технічної бази закладів освіти м. Чернігова на 2019-2023 роки, прийнята цього року для компенсації щорічних батьківських внесків на ремонти у школах, передбачає на наступний рік суму у 9,3 млн грн для всіх шкіл та дитячих садків міста.

Для прийняття остаточного рішення члени Комісії зажадали від Управління освіти Чернігівської міської ради конкретної інформації щодо витрачання коштів у розрізі кожного навчального закладу та середніх витрат на 1 учня по кожній школі, враховуючи рік побудови, завантаженість тощо.

Нагадаємо, що Комісія має лише дорадчий голос. Остаточне ж слово щодо доцільності подальшого функціонування школи №10 прийматимуть депутати міської ради.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!