Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 вересня 2018 р.

Вперше з 2012 року підвищено вартість окремих видів ритуальних послуг у Чернігові


Фото № 1

За рішення про здорожчання окремих видів ритуальних послуг проголосував виконавчий комітет Чернігівської міської ради 6 вересня.

Востаннє ціну на ритуальні послуги переглядали ще у 2012 році

Аргументація потреби збільшення вартості, яку наводить комунальне підприємство «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Чернігівської міської ради: інфляція, підвищення мінімальної заробітної плати, здорожчання енергоносіїв.

При цьому вартість окремих видів послуг залишається невисокою: за оформлення договору-замовлення на організацію та проведення поховання ціна зростає на 8 грн, оформлення свідоцтва про поховання – на 6 грн. Суттєвіше зростання - на 200-300 грн - за земляні роботи (з урахуванням пір року), монтаж споруд та інше.

Виконком також встановив вартість ритуальних послуг, які включені до мінімального переліку послуг на проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій та інвалідів війни. Ці послуги виконуються за рахунок КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування».

Вартість ритуальних послуг у Чернігові залишаєтсья однією з найнижчих серед обласних центрів, навіть після сьогоднішнього підвищення.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!