Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
9 вересня 2018 р.

Вчити берегти річку Десну потрібно змалечку

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

У суботу, 8 вересня, у Чернігові вперше відзначили День Десни. Свято започаткувала державна установа Деснянське басейнове управління водних ресурсів та громадська організація «За відродження Десни». До підтримки Дня Десни долучилась Чернігівська міська рада.

У сквері ім.Богдана Хмельницького розгорнули тематичну алею майстрів, дитяче AQUA-містечко. Для всіх бажаючих працювали різноманітні майстер-класи на річкову тематику, досліди під мікроскопом, аніматори, аквагрим, ART-сушка дитячих малюнків, фотозона, концертна програма “Десно моя синьоока”.

Тут же підвели підсумки конкурсу «Десна в об’єктиві». Серед 150 світлин від 45 професіоналів та фотолюбителів найкращі знімки обирали онлайн-голосуванням.

«Маємо зберігати нашу річку, слідкувати за її чистотою. Для цього працюватимемо з підростаючим поколінням. Щоб діти змалечку знали, як поводитись із річкою, - закликав заступник чернігівського міського голови Олександр Ломако.

З нагоди свята для учнів 2-4-х класів чернігівських шкіл провели еколого-пізнавальну екскурсію на теплоході по річці Десна. Учням у доступній формі розповіли про річку, її тваринний та рослинний світ, закликавши бережно ставитися до водойм.

На базі дитячо-юнацької спортивної школи №1 міської ради пройшли змагання з показового виступу з веслування на човнах “Дракон”. Переможців відзначили подарунками від Деснянського БУВР, ГО «За відродження Десни», Чернігівського обласного відділення Національного олімпійського комітету України.

Організатори обіцяють, що День Десни стане щорічним.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!