Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
26 вересня 2018 р.

Хто не платить податки – забирає майбутнє у Чернігова, в України


Фото № 1

Міський голова Владислав Атрошенко вже неодноразово наголошував – платити податки критично важливо і для розвитку громади міста Чернігова, і в масштабах всієї України.

 - Україна стоїть на межі: або ми всі усвідомимо, що можемо збудувати дійсно незалежну Україну, або втратим країну та наше майбутнє.

Розумію: зараз декому з бізнесу хочеться заробити якнайбільше, десь зекономити, десь недоплатити, десь ухилитись від сплати податків. Але до чого це все призведе? Що буде завтра? А буде занепад громади, країни. У місті, яке не розвивається, ваш бізнес загине також.

Це ж стосується і зарплати. Адже для уникнення оподаткування деякі підприємці декларують просто смішні зарплати. Маємо дані, коли у відомостях стоїть 1600 або 2600 гривень. Чи буде хто у місті працювати за 1600 гривень?

Вважаю, що ніяка податкова інспекція не змінить свідомість людини. Відтак потрібно прийти до розуміння того, що сплата податків та нарахування нормальної конкурентної зарплати – це інвестиція не тільки у громаду, а й фактично у самих себе, у свій бізнес. І така інвестиція обов’язково спрацює.

Не розумію, коли з 2 гектарів землі бізнесмен правдами і неправдами платить у рік 11 тисяч гривень податку у міський бюджет. Або приватний об’єкт, що за приблизними розрахунками коштує кілька мільйонів, купується за документами за 90 тисяч гривень. Це – приклади прямого ухилення від сплати податків.

Міський голова також закликав будівельний бізнес підвищувати заробітні плати у галузі. По-перше, це може частково спинити перетікання кваліфікованих кадрів за кордон. По-друге, якщо кілька тисяч працівників, які задіяні у будівництві у Чернігові, почнуть отримувати гідну зарплатню, то і інший бізнес змушений буде підтягнутися.

- Всі смерті на Майдані та у війні на сході – люди віддавали життя, бо думали про майбутнє своєї країни. А тут, на місцях, ті, хто не платить податків, забирає це майбутнє, - вважає міський голова.

Також Владислав Атрошенко натякнув – бізнесмени, які ухиляються від сплати податків, можуть отримати дзеркальну відповідь від громади. Адже депутати, приміром можуть не проголосувати за питання, з якими вони звертаються до міської ради.

За дорученням міського голови наразі вивчається питання оприлюднення списку ТОП-неплатників податків у місті, а також списків тих підприємств, які мають ознаки декларування заниженої зарплати.

У міській раді також закликають всіх, хто має інформацію про факти використання праці найманих осіб без офіційного оформлення трудових відносин, виплати доходів без сплати податків до бюджету, виплати заробітної у «конвертах», повідомляти за номером «гарячої» телефонної лінії Чернігівської міської ради – (0462)930630.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!