Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
24 жовтня 2018 р.

Втримати працівників у автодорожній галузі Чернігова може тільки гідна заробітна плата

+7
+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10

У Чернігові сьогодні, 24 жовтня, напередодні Дня автомобіліста і дорожника в облдержадміністрації з професійним святом вітали кращих працівників галузі Чернігівщини.

Від імені чернігівського міського голови Владислава Атрошенка присутніх урочисто привітав його заступник Олександр Ломако. За його словами, у місті працює близько 600 водіїв і кондукторів. І саме у цій сфері фіксують серйозну нестачу кадрів. Кожного дня надходять повідомлення про те, що кілька одиниць транспорту не змогли вийти на лінію через те, що люди звільняються і їдуть у пошуках вищої заробітної плати до інших міст чи закордон.

- Одна з головних задач у сфері транспорту – це підвищення заробітних плат. Вони мають бути наближені до такого рівня, щоб люди хотіли тут працювати. Інша вимога - створення відповідних умов праці. Доволі часто водіям доводиться одночасно працювати й механіком і кондуктором, а щоб отримати додатковий дохід працювати понаднормові години. А тариф на проїзд має бути економічним, а не політичним. Треба прибрати з цієї сфери популізм, а зі збільшенням складових автоматично підвищувати вартість. Необхідно, щоб держава забрала це питання від місцевого самоврядування і вирішувала ці питання автоматично, - зазначив Олександр Ломако.

Він також торкнувся питання оновлення міського громадського транспорту. За останні два роки придбанні 15 нових тролейбусів, цього року купують ще 6 одиниць. Місто сподівається, що наступного року все ж таки вдасться додатково придбати за кошти Європейського банку 40 тролейбусів. Це дасть можливість випускати на лінію понад 100 тролейбусів, що забезпечить потреби на головних магістральних вулицях міста.

Окремо заступник міського голови зупинився на питанні ремонту доріг.

- Однією з задач, яку поставив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, і яка успішно реалізується – щоб у Чернігові дороги були найкращі в Україні. Я думаю, що кожен, хто переміщується по Україні, помітив динаміку по містах і погоджується, що в Чернігові вона одна з найкращих. Про це говорять і таксисти, і містяни, і туристи, - сказав Олександр Ломако та додав, що у місті налічується 551 вулиця, це близько 360 км.

Під час капітальних і поточних ремонтів доріг особлива увага приділяється безпеці: підвищення пішохідних переходів, розмітка, освітлення, безбар‘єрний доступ. Також створюється інфраструктура для велосипедистів. Олександр Ломако закликав усіх учасників дорожнього руху поважати один одного і думати про безпеку, адже не секрет, що по відремонтованих дорогах приємно їздити, але в місті потрібно дотримуватися швидкісного режиму 50 км на годину.

Від імені міського голови Владислава Атрошенка Олександр Ломако привітав всіх працівників дорожньо-транспортної сфери та вручив подяки і грамоти.

За сумлінну працю та з нагоди професійного свята Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджені: 

  • КОРОГОД Олександр Васильович, водій автотранспортних засобів товариства з обмеженою відповідальністю «Пассервіс-Люкс»;
  • ЛЕПЕХА Олександр Миколайович, слюсар з ремонту автомобілів комунального підприємства «Чернігівське тролейбусне управління» Чернігівської міської ради. 

  Подяка Чернігівського міського голови оголошена: 

  • КРЮЧКОВУ Федору Вікторовичу, водію автотранспортних засобів товариства з обмеженою відповідальністю «Пассервіс-Люкс»;
  • ПЕТРУШАНКУ Віктору Олександровичу, заступнику директора товариства з обмеженою відповідальністю «Дорпроектбуд»;
  • ПРИМАКУ Михайлу Миколайовичу, головному інженеру проекту товариства з обмеженою відповідальністю «Дорпроектбуд»;
  • РУДЕНКУ Віктору Володимировичу, водію автотранспортних засобів     1-го класу комунального підприємства «Чернігівське тролейбусне управління» Чернігівської міської ради;
  • ТАРАСОВУ Олександру Юрійовичу, водію автотранспортних засобів дочірнього підприємства «Пассервіс» відкритого акціонерного товариства «Чернігівавтосервіс».

 

 



Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!